Νέα-Εκδηλώσεις

Βρεττάκος Μιχάλης

Υποψήφιος για το Συμβούλιο Κοινότητας
Κοινότητα Μαραθώνα

Βρεττάκος Μιχάλης

Εκπαιδευτικός

Υποψήφιος για το Συμβούλιο Κοινότητας
Κοινότητα Μαραθώνα

Βιογραφικό

Ο Μιχάλης Βρεττάκος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1956. Μαθήτευσε στο Λύκειο Κορυδαλλού και αποφοίτησε από το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Επίσης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Στατιστική. Επί σειρά ετών ασχολήθηκε με φροντιστηριακά μαθήματα, καθώς ήταν ιδιοκτήτης και καθηγητής σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης. στου Ζωγράφου. Το 1994 διορίσθηκε ως καθηγητής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ υπηρέτησε στο Υπουργείο Παιδείας και στον Ο.Ε.Ε.Κ. Από το 2012, μόνιμος πλέον κάτοικος του Μαραθώνα, έως το 2015 υπηρέτησε ως καθηγητής στο Λύκειο της περιοχής, όταν και συνταξιοδοτήθηκε.

Ο Μιχάλης Βρεττάκος αποτελεί μέλος των ομάδων αναπτυξιακού προγραμματισμού της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ που αφορούν τους τομείς της Παιδείας και του τοπικού σχεδιασμού της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα.

Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα, καθηγήτρια φυσικής, έχει δύο παιδιά και δύο εγγόνια.

Φίλες και φίλοι,

Το ενδιαφέρον για το μέλλον του Δήμου που εργάστηκα ως εκπαιδευτικός και επέλεξα να ζήσω μόνιμα με την οικογένειά μου, ήταν αυτό που με οδήγησε στα γραφεία της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. Μέσα από συζητήσεις που πραγματοποίησα με καλούς φίλους και συνυποψηφίους, διέκρινα την ελπίδα να ξεπηδά μέσα από τα λόγια τους. Έβλεπα απέναντι μου ανθρώπους που δεν προσπαθούσαν να με πείσουν να τους ψηφίσω, αλλά ανθρώπους ενθουσιασμένους για την προσπάθεια που συμμετείχαν.

Κατόπιν της δικής τους προτροπής και ενθάρρυνσης, συναντήθηκα με τον Σπύρο Λιβαθινό, ο οποίος μου εξήγησε τη φιλοσοφία της Συμμαχίας, ανέπτυξε το όραμά του και τον τρόπο υλοποίησής αυτού. Είχα τη δυνατότητα να ανταλλάξω απόψεις με τους στενούς του συνεργάτες, να κατανοήσω με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο του συνδυασμού για την επόμενη μέρα του Δήμου μας και δεν σας κρύβω ότι η προσδοκία για κάτι διαφορετικό στον τόπο μας, γιγαντώθηκε σιγά – σιγά και στο δικό μου μυαλό. Επιτέλους, μια ομάδα ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τον τόπο. Αποφασισμένοι. Δραστήριοι. Συνεργατικοί και ομαδικοί. Βάσει αυτών, δέχθηκα με χαρά την πρόσκληση συμμετοχής στη Συμμαχία.... Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ

"Ο Μιχάλης Βρεττάκος διακρίνεται για τον εξαίρετο χαρακτήρα του, την καλοσύνη του και την ικανότητά του να φέρει εις πέρας το έργο του με ευγένεια. Είναι επιτυχημένος καθηγητής μαθηματικών και πάντοτε αγαπητός σε γονείς και μαθητές, δεδομένου του ειλικρινούς ενδιαφέροντός του για την πρόοδο και την ανάπτυξη των συνανθρώπων του, καθώς και τη διάδοση της γνώσης. Το ενδιαφέρον του για την ενασχόληση με τα κοινά πηγάζει από την ανάγκη συνεισφοράς στην κοινωνία, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση του τόπου σε όλους τους τομείς και τη συμβολή για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για την οικογένειά του και τον συνάνθρωπο."

Χρήστος Αλεξ. Κανδαράκης

Δικηγόρος Αθηνών

"Αγαπητέ κύριε Βρεττάκο, αισθάνομαι τυχερή που σας γνώρισα. Είστε ένας άνθρωπος με ήθος, αξίες, οράματα. Ξέρετε πολύ καλά να τα μεταφέρετε στους ανθρώπους γύρω σας και να τους κάνετε αναπόσπαστο κομμάτι τους. Σας αρέσει να βλέπετε ανθρώπους να θέτουν στόχους στης ζωή τους και να συμβάλλετε στην επίτευξή τους. Ήσυχη δύναμη, χωρίς τυμπανοκρουσίες, ο κατάλληλος συνοδοιπόρος στην οικογένεια, στη φιλία, στη ζωή. Ως εκπαιδευτικός, εκείνο που εισπράττω από τα παιδιά είναι ότι είστε «ο Μιχάλης τους». Ο άνθρωπος που εμπιστεύονται, ο οδηγητής τους. Ο λόγος σας κανόνας. Όταν ένας άνθρωπος μπορεί να είναι τόσο κοντά στα παιδιά, μαθαίνοντάς τα το σεβασμό, την εκτίμηση, τη διαφορετικότητα και τη σπουδαιότητα της δημουργίας, δικαιούται μια θέση στην καρδιά μας, στη ζωή μας, στην κοινωνία μας.
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου που βρίσκεστε κοντά μου.
"

Νικολέττα Γαρυφαλάκη

Απόστρατος Πολεμικού Ναυτικού

"O Μιχάλης Βρεττάκος είναι ένας έντιμος, άφθαρτος, συνετός, έμπειρος και δημιουργικός άνθρωπος με πρωτοποριακές ιδέες και αποφασισμένος να προσφέρει αφειδώλευτα στην κοινωνία. Είναι έτοιμος να πολεμήσει την απραξία, την ανευθυνότητα, τις κούφιες υποσχέσεις και το λαϊκισμό. Σίγουρα αποτελεί τη μοναδική και αδιαφιλονίκητη επιλογή για τον όμορφο Μαραθώνα."

Θεόδωρος Κουκούλης

Αρχαιολόγος - Πρώην Δήμαρχος Κυθήρων

"Ο Μιχάλης Βρεττάκος είναι από τους πιο ακέραιους και ηθικούς ανθρώπους που γνωρίζω, ικανός να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες διαχείρισης ενός μεγάλου και ιστορικού Δήμου. Μέσω της πολυετούς γνωριμίας μας, διεπίστωσα ότι η ειλικρίνεια, οι πολυεπίπεδες γνώσεις, η εμπειρία του στον τομέα της εκπαίδευσης, όπου διακρίθηκε πολλάκις, το ομαδικό πνεύμα του και η οξύνοιά του, συντελούν στο να αποτελεί τον κατάλληλο άνθρωπο για την αντιμετώπιση των οποιωνδήποτε σχετικών ζητημάτων που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση. "

Αθανάσιος Νικολόπουλος

Διευθυντής Λυκείου Περιστερίου - Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Copyright@2018 Simmaxia | All Rights Reserved | Developed by IAP Web Solutions