Νέα-Εκδηλώσεις

Ράικου Αγγελική

Υποψήφια για το Συμβούλιο Κοινότητας
Κοινότητα Μαραθώνα

Βιογραφικό

Η ζωή της ένας αγώνας αντοχής με ακατάπαυστη εθελοντική προσφορά στο συνάνθρωπό της. Γεννημένη στη Σούφανη Μαραθώνα, εμπνευσμένη από την αθλητική και ιστορική κληρονομιά του Μαραθώνα, η Αγγελική Ράικου επέλεξε να δραστηριοποιηθεί ως ενεργό μέλος της κοινωνίας μας, ταυτόχρονα με την επαγγελματική της πορεία.

Όταν το 2011 ο αθλητικός σύλλογος Φειδιππίδης – ο μοναδικός σύλλογος κλασσικού αθλητισμού που υπήρχε στη γενέτειρα του μαραθωνίου δρόμου – κινδύνευε με αφανισμό, έχοντας απομείνει με μόλις έξι αθλητές στα μητρώα του, η Αγγελική Ράικου μαζί με μια ομάδα ενεργών συντοπιτών της (την Εύη Ζορμπά, τον Παναγιώτη Χριστοφορίδη, τη Μαρία Χιώτη, τον Μάκη Αλμπάνη, τη Μαρινίκη Τσιτσιλώνη και τον Παναγιώτη Γαβριλόπουλο) αφιέρωσαν ατελείωτες ώρες ελεύθερου χρόνου για να τον αναγεννήσουν από τις στάχτες του και να μη στερήσουν από τα παιδιά του Μαραθώνα την ευκαιρία να γυμνάζονται και να γνωρίζουν το μαγικό κόσμο του στίβου.

Κάτω από πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες κατάφεραν να δώσουν ζωή στο σύλλογο, ο οποίος σήμερα μετράει περισσότερους από 80 ενεργούς αθλητές.

Εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος, ενώ στο παρελθόν διατηρούσε επί 15 χρόνια περίπτερο στη Νέα Μάκρη.

Φίλες και φίλοι,

Τις τελευταίες μέρες αισθάνομαι ότι οι δείκτες του ρολογιού έχουν γυρίσει πίσω στο 2011. Τότε που μια ομάδα ενεργών πολιτών του Μαραθώνα – με ιδιαίτερη ευαισθησία για τον αθλητισμό – ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να σώσουμε τον αθλητικό σύλλογο «Φειδιππίδης» που βρισκόταν ένα βήμα πριν την ολική εξαφάνισή του.

Μιλώντας στο φιλικό μου περιβάλλον, εκείνη την εποχή, για την πρόθεσή μου να εμπλακώ στη διοίκηση του συλλόγου, εισέπραττα καχυποψία και αρνητικές προτροπές. «Πού πας να μπλέξεις;», «μην ανακατεύεσαι με αυτά», «στο τέλος θα σε βρίζουν όλοι», «να δεις που θα σε κατηγορούν ότι τρως λεφτά», «άσε κανέναν άλλον να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά».

Οκτώ χρόνια μετά, νιώθω να ζω το ίδιο έργο. Μόνο που αυτή τη φορά οι ίδιες απαντήσεις έρχονται να συνοδεύσουν την επιλογή μου να εμπλακώ για πρώτη φορά στα κοινά, όντας υποψήφια ενός συνδυασμού. 

Όπως και τότε, έτσι και τώρα με έκαναν να πειστώ ότι έχω λάβει μια απόλυτα σωστή απόφαση. Βλέπετε, στην Ελλάδα – όχι μόνο στην τοπική μας κοινωνία – έχουμε μάθει να ρίχνουμε όλο το ανάθεμα σε πολιτικούς ή «πολιτικούς» που οι ίδιοι επιλέγουμε να μας εκπροσωπούν στα όργανα διοίκησης της χώρας και του Δήμου μας και ποτέ δεν αναλογιζόμαστε το δικό μας μερίδιο ευθύνης για τις λανθασμένες επιλογές προσώπων που πραγματοποιούμε.... Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

Copyright@2018 Simmaxia | All Rights Reserved | Developed by IAP Web Solutions