Νέα-Εκδηλώσεις

Μαρκέτος Γεώργιος

Υποψήφιος για το Δημοτικό Συμβούλιο
Εκλογική Περιφέρεια Νέας Μάκρης

Μαρκέτος Γεώργιος

Οφθαλμίατρος Χειρουργός

Υποψήφιος για το Δημοτικό Συμβούλιο
Εκλογική Περιφέρεια Νέας Μάκρης
Ένα σχέδιο που θα ξεπεράσει όλες τις αγκυλώσεις

Βιογραφικό

Οφθαλμίατρος χειρουργός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, ο Γιώργος Μαρκέτος δεν είναι απλά ένας πετυχημένος και καταξιωμένος επιστήμονας, αλλά ένας ενεργός πολίτης με ιδιαίτερες κοινωνικές ευαισθησίες και ανησυχία για το σήμερα και το αύριο του τόπου που ζει μόνιμα.

Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεκίνησε να ασκεί το λειτούργημά του το 1996 στο Κέντρο Υγείας Περάματος Ρεθύμνης Κρήτης, ενώ απασχολήθηκε ως ειδικευόμενος στην Οφθαλμολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εργάστηκε ως βοηθός ιατρού στο Ελληνικό Οφθαλμολογικό Κέντρο «ΟΡΑΣΙΣ», έλαβε τον τίτλο ειδικότητας από την Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς») ενώ από το 2007 απέκτησε άδεια λειτουργίας του Ιδιωτικού Οφθαλμολογικού Ιατρείου που διατηρεί στη Νέα Μάκρη.

Έχει συμμετάσχει σε σειρά Πανελλήνιων και Διεθνών Σεμιναρίων (Island of Kos 9th Annual Conference of the European Society, Πανελλήνιο Συνέδριο Οφθαλμικών Φλεγμονών & Λοιμώξεων, Athens 2nd Retina – Macula – Vitreous Hippocratic Symposium, Thessaloniki 3rd Retina – Macula – Vitreous Hippocratic Symposium, Athens 18th International Congress of the Hellenic Society of Intraocular Implant and Refractive Surgery, Athens 19th International Congress of the Hellenic Society of Intraocular Implant and Refractive Surgery, Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφθάλμιων κ.α.), ενώ επιστημονικά του άρθρα δημοσιεύονται ανά τακτά διαστήματα στον επιστημονικό και τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Φίλες και φίλοι,

Το να ασχολείται ο πολίτης με τα κοινά περιποιεί τιμή, το να ασχολείται ο δημότης της Νέας Μάκρης, στο Δήμο Μαραθώνος, με τα κοινά αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Η εγκατάλειψη του Δήμου, η παρακμιακή εικόνα διάλυσης που εμφανίζει η περιοχή στην οποία πολλοί εξ ημών έχουμε επιλέξει να ζούμε, να επενδύουμε και να δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά, απορρέει από τα πάμπολλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας.

Με γνώμονα την προσωπική αγωνία μου για το διαγραφόμενο μέλλον του τόπου που είναι σε πλήρη αντίθεση με τη σημαντική προοπτική του να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί σε έναν Δήμο πρότυπο ευημερίας, συντάσσομαι με τον Σπύρο Λιβαθινό και τον συνδυασμό Συμμαχία. Ένα συνδυασμό με καθαρές θέσεις, καθαρές και εφαρμόσιμες προτάσεις και ξεκάθαρη δυναμική να προσελκύσει και να αξιοποιήσει όλους του δημότες, γηγενείς και μέτοικους, στην προσπάθεια να ανασυσταθεί η Δημοτική αρχή, να διοικηθεί επάξια ο τόπος μας, να αντιμετωπισθούν δραστικά και αποτελεσματικά όσα μας απειλούν.

Η πρόσφατη τραγική εμπειρία από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 – ημέρα αποφράδα για όλους μας- και οι δραματικές επιπτώσεις στην ζωή πολλών συντοπιτών μας, μας διδάσκει ότι: «Mπροστά στο κοινό καλό δεν μας χωρίζει τίποτα ουσιαστικό και για την ανάπτυξη του Δήμου Μαραθώνος οφείλουμε όλοι να Συμμαχήσουμε και να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε ανιδιοτελώς και με συλλογική συνείδηση».

Με εκτίμηση
Γιώργος Μαρκέτος

 

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ

"Με τον φίλο Γιώργο Μαρκέτο, μας συνδέει μια μακροχρόνια και στενή φιλία. Από τα φοιτητικά χρόνια, στα έδρανα και το αναγνωστήριο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, όπου πρωτογνωριστήκαμε, μέχρι σήμερα, όλοι μας επαγγελματίες γιατροί, ο Γιώργος παραμένει αναλοίωτος.
Άνθρωπος με συγκεκριμένα θετικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα όπως φυσική ευγένεια, ειλικρίνια, ήθος, εντιμότητα, εξαιρετική πειθαρχία και επιστημονική κατάρτιση με συνέπεια λόγων και πράξεων. Το έντονο ενδιαφέρον του για την κοινωνία και τα προβλήματά της, συνοδεύεται από ώριμες ιδέες και σωστές πρωτοβουλίες.
Κηφισιώτης γέννημα θρέμα, αποφάσισε κάποια κρίσιμη στιγμή της ζωής του, να ¨μετοικήσει¨ στον τόπο μας και αυτό τον έκανε να συνδεθεί συναισθηματικά περισσότερο τόσο με το μέρος που ζει και εργάζεται όσο και με τους ανθρώπους του.
Ως στενοί φίλοι του Γιώργου, θεωρήσαμε υποχρέωση να εκφράσουμε την γνώμη γι’ αυτό τον πραγματικά εξαιρετικό άνθρωπο. Υποστηρίζουμε την απόφασή του, να συμμετάσχει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, διότι πιστεύουμε ότι θέλει πραγματικά και μπορεί να βοηθήσει, αρκεί να του δοθεί η ευκαιρία.
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία, να εισπράξει μόνο θετικές εμπειρίες και να αισθανθεί πιο δημιουργικός και ουσιαστικός."

Ηλίας Ντίσιος, Βασιλική Κατσιτοπούλου

"Με την παρούσα επιστολή μου εκφράζω την θερμή μου υποστήριξη στην υποψηφιότητα του κ. Γεωργίου Μαρκέτου για τη θέση του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Μαραθώνα με την δημοτική παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» του υποψήφιου Δημάρχου κου Σπύρου Λιβαθινού.
Ο Γιώργος Μαρκέτος, είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και άμεμπτου ηθικής, εξαιρετικός επιστήμονας και υπηρέτης της Ιατρικής επιστήμης, έχει αποδεδειγμένα συνδράμει και βοηθήσει πλείστους όσους συμπολίτες μας, διαθέτει αυξημένο δείκτη κοινωνικής ευαισθησίας, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της περιοχής μας, συμβάλλοντας ανιδιοτελώς στην αναβάθμιση του επιπέδου της παροχής υπηρεσιών υγείας της περιοχής μας και στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου – ακόμη και σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών.
Λαμβάνοντας γνώση της απόφασής του να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά του τόπου μας, αυθόρμητα οδηγούμαι στο συμπέρασμα, ότι η επιλογή του για να πλαισιώσει τον συνδυασμό της παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» του υποψηφίου Δημάρχου Μαραθώνα κου Σπύρου Λιβαθινού είναι μία σοφή και αποτελεσματική επιλογή, διότι ο Γιώργος Μαρκέτος διαθέτει τα εχέγγυα, το ήθος και την επιστημονική επάρκεια προκειμένου να βελτιώσει αποφασιστικά τις υποδομές και τις υπηρεσίες του Δήμου μας που σχετίζονται με το γνωστικό του αντικείμενο και παράλληλα να αποτελέσει κρίσιμο παράγοντα αλληλεπίδρασης της νέας δημοτικής αρχής και των δημοτών της περιοχής μας και κατάλληλο δίαυλο για την μεταφορά των αιτημάτων, ανησυχιών και ενδιαφερόντων της τοπικής κοινωνίας στο δημοτικό κέντρο λήψης αποφάσεων."

Ρεπούση Αθανασία

Δικηγόρος Τράπεζα Πειραιώς α.ε.

"Με την επιστολή αυτή θέλω να δηλώσω την υποστήριξή μου στην υποψηφιότητα του κ. Μαρκέτου Γεώργιου για τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Μαραθώνα της παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ με υποψήφιο Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Λιβαθινό Σπύρο.
Γνωρίζοντας προσωπικά τον ίδιο για τουλάχιστον μια δεκαετία, θεωρώ ότι είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά της τοπικής κοινωνίας μας.
Η ακεραιότητα του χαρακτήρα του, το ήθος, η κοινωνική ευαισθησία προς όλους τους συμπολίτες μας, σε συνδυασμό με την Ιατρική του ιδιότητα και γνώση, αλλά και τη βαθιά επιθυμία του να βελτιώσει τις συνθήκες στην περιοχή μας με επικοινωνία – διάλογο, μεθοδικότητα, οργάνωση και ανοιχτό μυαλό για ένα μέλλον που αξίζει στους ανθρώπους αυτού του τόπου, με κάνει να χαίρομαι για αυτή του την επιλογή να πλαισιώσει τον συνδυασμό της παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ του υποψήφιου Δημάρχου Μαραθώνα κ. Λιβαθινού Σπύρου και να την στηρίζω ανεπιφύλακτα."

Όλγα Νικ. Τράντα

"Με τον κύριο Γιώργο Μαρκέτο με συνδέει φιλία περίπου δέκα χρόνων. Η απόφασή του να συμμετάσχει επίσημα στα κοινά του δήμου δεν με εκπλήσσει μιας και το ενδιαφέρον και η ενασχόλησή του με το τι συμβαίνει και τι βασανίζει την τοπική κοινωνία τον απασχολούσε ανέκαθεν.
Πέραν αυτού ο Γιώργος διαθέτει και το ανάλοιγο ήθος που μπορεί να εγγυηθεί για ειλικρίνεια, δέσμευση και συνέπεια. Τον συστήνω λοιπόν ανεπιφύλακτα ως υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στην ομάδα του κυρίου Λιβαθινού."

Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης

Παθολόγος

"Τον κ. Γεώργιο Μαρκέτο τον γνώρισα σχεδόν πριν από 20 περίπου χρόνια, ως έναν παλιό και πολύ καλό φίλο της συζύγου Μαργαρίτας Νικητάκη.
Στα τόσα χρόνια πλέον που τον γνωρίζω, τόσο ως φίλο (είμαι μόνιμος κάτοικος Ν. Βουτζά) όσο και ως ιατρό, μπορώ να υποστηρίξω με βεβαιότητα ότι είναι ένας άνθρωπος εξαίρετος, με ευαισθησίες, προβληματισμούς και οράματα για το κοινωνικό σύνολο, κάτι που σπάνια συναντάς σήμερα.
Είναι ένας άνθρωπος που αν και εξαιρετικός στην δουλειά του (όσο μου επιτρέπουν οι γνώσεις μου να τον κρίνω), τον διακρίνει η σεμνότητα και η θέληση να βοηθήσει τον συνάνθρωπο ή ασθενή του ακόμα και χωρίς οικονομικό όφελος."

Δήμος Β. Οδυσσέας Μ. sc

Γνωστικός Νευροψυχολόγος

Copyright@2018 Simmaxia | All Rights Reserved | Developed by IAP Web Solutions