Νέα-Εκδηλώσεις

Μαλτέζου Σκουτέρη Θεοδώρα (Δώρα)

Υποψήφια για το Συμβούλιο Κοινότητας
Κοινότητα Νέας Μάκρης

Μαλτέζου Σκουτέρη Θεοδώρα (Δώρα)

Εικαστικός καλλιτέχνης

Υποψήφια για το Συμβούλιο Κοινότητας
Κοινότητα Νέας Μάκρης

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, αλλά  έχει ζήσει στο Ζούμπερι όλα τα καλοκαίρια της ζωής της με πολλές παιδικές αναμνήσεις, όταν ήταν μόνο πέντε-έξι σπίτια, σκηνές και όλη η θάλασσα «δική μας»! Οι γονείς της  Δημήτρης και Μαρία Μαλτέζου διάλεξαν το Ζούμπερι ως εξοχική κατοικία  το 1960. Το Ζούμπερι είναι ένας προορισμός ανάπαυσης, ηρεμίας, έμπνευσης και δημιουργίας.

Η Δώρα σπούδασε στην ΑΚΤΟ με άριστα στα τμήματα Διακόσμησης, Γραφικών Τεχνών, σκηνογραφίας, ενδυματολογίας. Πολιτιστικό  Marketing. Έχει πλούσια προϋπηρεσία σε τμήμα Marketing, In-store Promotion σε πολυεθνική και Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Ως εικαστικός συμμετέχει σε εκθέσεις Λαϊκής Τέχνης, πολυάριθμες  ομαδικές εκθέσεις και 14 ατομικές από το 1996 έως σήμερα σε Πνευματικά, Πολιτιστικά Κέντρα σε δήμους, γκαλερί, πολιτιστικά καφέ, νησιά, πρεσβείες, συμμετέχει επιπλέον σε συνέδρια, συμπόσια με θέμα την Αναγνώριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς,  είτε ανεξάρτητα, είτε υπό την Αιγίδα Του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και την Ένωση Καλλιτεχνών Ηλιούπολης, στην Ελλάδα και εξωτερικό.

Έχει ανεβάσει θεατρικές παραστάσεις στα Αγγλικά με σενάριο, κουστούμια και σκηνικά. Ως πρωταρχικό μέλος της επιτροπής Καρναβαλιού έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει κουστούμια και άρματα για το Καρναβάλι του Δήμου Αγ. Δημητρίου από το 1996-2004.

Ιδρύει το πρότυπο Στούντιο Σύγχρονης Τέχνης (the Art Workshop)  για παιδιά με ζωγραφική, δημιουργική απασχόληση από το 2002 βάσει της Συναισθηματικής Νοημοσύνης και προωθεί την συμμετοχή των παιδιών με ζωγραφική στα Πολιτιστικά δρώμενα στον Άγιο Δημήτριο, στο Ζούμπερι, στην Τεχνόπολη, κ.α.  Το Στούντιο διακρίνεται επί σειρά ετών σε διεθνείς διαγωνισμούς και συμμετοχές με πρεσβείες και κοινότητες σε προγράμματα ανταλλαγής πολιτισμού. Το Στούντιο συνεχίζει με επιτυχία η κόρη της Μερού με σπουδές στο Λονδίνο.  

Η ανιδιοτελής προσφορά της στα κοινά  από το 1996 στον Δήμο Αγίου Δημητρίου ως μέλος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Διευθύντρια Εικαστικών της UNESCO, στο Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου του Ζούμπερι  κ.α. φορείς απέκτησε εμπειρία στον χώρο του Πολιτισμού και επιθυμεί να συμβάλλει με τον τρόπο της  σε όλες τις ενέργειες για την Ανάδειξη Πολιτιστικής Κληρονομιάς του τόπου (Marathon-ισχυρό brand name), στην Εκπαίδευση και στο Ε.Σ.Υ.  (διακόσμηση χαρούμενοι χρωματιστοί χώροι),  στην κατασκήνωση, στην οργάνωση Διεθνών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων με την ανταλλαγή Πολιτισμού(Μουσική, χορός, τραγούδι, θέατρο, εικαστικά, παράδοση).

Φίλες και φίλοι,

Γεννήθηκα στον Άγιο Δημήτριο, αλλά το Ζούμπερι αποτελεί κομμάτι της ζωής μου, καθώς σφραγίζει τις περισσότερες παιδικές μου αναμνήσεις, από μια εποχή του οικισμού που συναντούσες πέντε-έξι σπίτια, σκηνές και όλη τη θάλασσα «δική μας»!

Οι γονείς μου, ο  Δημήτρης και η Μαρία Μαλτέζου, διάλεξαν το Ζούμπερι ως εξοχική κατοικία το 1960. Το Ζούμπερι είναι ένας προορισμός ανάπαυσης, ηρεμίας, έμπνευσης και δημιουργίας. Ο Δήμος Μαραθώνα πρέπει να αποτελεί για όλους μας πηγή έμπνευσης και όχι πηγή προβλημάτων.

Στηρίζω την παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» με Υποψήφιο Δήμαρχο τον κύριο Σπύρο Λιβαθινό, γιατί πιστεύω στο όραμα της ομάδας για ένα καλύτερο μέλλον της περιοχής, η οποία έχει ανάγκη σοβαρότητας, υπευθυνότητας, αποτελεσματικότητας. Μιας περιοχής που θα είναι ανοικτή σε νέες συνεργασίες, καινοτόμες ιδέες και προγράμματα ώστε να συντελέσουν στην ανάδειξη του Δήμου σε έναν ισχυρό τουριστικό προορισμό, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και σε διεθνή επίπεδα, όπως  πραγματικά του αξίζει!... Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΑ

"Μου δίνει ιδιαίτερη χαρά να ετοιμάσω αυτό το κείμενο για την κυρία Θεοδώρα Σκουτέρη, η οποία εργάστηκε στο κέντρο ξένων γλωσσών που διευθύνω. Το χρονικό διάστημα της συνεργασίας μας ήταν αρκετό ώστε να μπορώ να πω με βεβαιότητα την κυρία Σκουτέρη είναι μία εργατική κυρία, που εργάζεται σκληρά για να εκπληρώνει τα καθήκοντά της, να είναι έτοιμη για τις συναλλαγές της με τους πελάτες, με έντονη προσωπικότητα που πραγματικά την κάνει να ξεχωρίζει στο χώρο εργασίας. Τα καθήκοντά της μεταξύ άλλων ήταν ο έλεγχος και η τήρηση αρχείου πελατών μαθητών, η διεκπεραίωση εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας, η άμεση επαφή με τους πελάτες, η ενημέρωση και καταχωρήσεις εισπράξεων πληρωμών. Άριστος χειριστής ηλεκτρονικών υπολογιστών και στην αποστολή και λήψη δεδομένων μέσω internet, είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια όλων των εκδηλώσεων της Σχολής μας. Πιστεύω ότι έχει προσόντα που ο κάθε εργοδότης θα μπορούσε να αξιοποιήσει και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα."

Χριστίνα Κίννικ

Διευθύντρια κέντρων ξένων γλωσσών

"Η Δώρα Μαλτέζου Σκουτέρη είναι συνεργάτης του Oμίλου για την UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ, επί σειρά ετών. Πρόκειται για ένα άτομο εργατικό, με ήθος, συνέπεια και με αφοσίωση σε ότι της ανατεθεί

Η προσφορά της στον Όμιλο UNESCO Πειραιά και ιδιαίτερα στον τομέα του Πολιτισμού, είναι σημαντική και ανιδιοτελής ενώ εκπροσωπεί επάξια τον Όμιλο.

Ως άτομο με ιδιαίτερη ευαισθησία στα ανθρωπιστικά θέματα, συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις,, στις δράσεις και στα συνέδρια, που διοργανώνει ο Όμιλος και προωθούν τον Διάλογο των Πολιτισμών των Λαών, τη Συνεργασία και τη Φιλία μεταξύ τους. Ενώ παράλληλα προσφέρει εθελοντικά τη βοήθειά της."

Ιωάννης Μαρωνίτης

Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και Βόρεια Αμερική

Copyright@2018 Simmaxia | All Rights Reserved | Developed by IAP Web Solutions