Νέα-Εκδηλώσεις

Καβαρνός Κωνσταντίνος

Υποψήφιος για το Συμβούλιο Κοινότητας
Κοινότητα Μαραθώνα

Βιογραφικό

O Κωνσταντίνος Καβαρνός γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Περιστέρι. Από τα μαθητικά του χρόνια δούλευε καθημερινά με τον πατέρα του Μανώλη Καβαρνό στη Βαρβάκειο Λαχαναγορά, γνωρίζοντας έτσι από μικρός τον «πράσινο χρυσό» του Μαραθώνα: τα προϊόντα της καρποφόρας γης του.

Μετά το σχολείο σπούδασε την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας, ωστόσο πολύ σύντομα τον κέρδισε το εμπόριο. Έτσι, σε νεαρή ηλικία, άνοιξε κατάστημα εμπορίας φρούτων και λαχανικών στην Πλατεία Βάθης, ενώ περίπου μία δεκαετία αργότερα ίδρυσε νέα επιχείρηση στον τομέα των κατασκευών (ενεργό μέλος της Ένωσης Κατασκευαστών Ελλάδος & Ε.Β.Ε.Α.). Σε όλες τις επαγγελματικές του δραστηριότητες συνοδοιπόρος και συνέταιρός του υπήρξε ο αδελφός του Αντώνης, με τον οποίο επιπλέον μοιράζονταν ένα κοινό πάθος που έμελλε να σημαδέψει θετικά τις ζωές τους: τον αθλητισμό και τη σωστή διδαχή του στους νέους.

Το 1978, σε μια εποχή που δεν υπήρχε καμιά αθλητική υποδομή για τα παιδιά, παρά μόνο αλάνες, ίδρυσαν στην Πεύκη τη Σχολή Ποδοσφαίρου «Χρήστου Αρδίζογλου», με τη σύμπραξη του φίλου τους και μεγάλου αστέρα της ΑΕΚ και της Εθνικής.

Το 1980 μετά από επίσκεψη του στον Μαραθώνα, εντυπωσιασμένος από την πλούσια ιστορία και τη φυσική του ομορφιά, τον κέρδισε η ιδέα της μόνιμης εγκατάστασης στην περιοχή. Τότε, αποφάσισαν με το αδελφό του την αγορά έκτασης γης και 3 χρόνια μετά εγκαινιάστηκε το Αθλητικό Κέντρο Καβαρνού στο Μαραθώνα, μίας εγκατάστασης που ξέφευγε από τα τότε ελληνικά δεδομένα. Για πολλά χρόνια, η Σχολή Ποδοσφαίρου Μαραθώνα υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α. αποτελούσε τη μοναδική του είδους σε όλη τη χώρα, στην οποία μαθήτευσαν μεγάλα ταλέντα, που στελέχωναν επί μακρόν ομάδες της περιοχής μας, αλλά και άλλων περιοχών. Αργότερα, το Αθλητικό Κέντρο λειτούργησε ως το βασικό προπονητικό κέντρο Εθνικών Ομάδων (Ελλάδος & εξωτερικού) της πλειονότητας των αθλημάτων της χώρας μας πριν τη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλπ.

Είναι παντρεμένος με την Ρίτσα Τσιμήνη-Καβαρνού και έχουν ένα γιο, τον Μάνο, 22 ετών, τελειόφοιτο, στο Τμήμα Marketing και Επικοινωνίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ο αγαπημένος Μαραθώνας μας, είναι μια περιοχή ευλογημένη από την Ιστορία και προικισμένη από τη Φύση, διαθέτοντας σπάνιο πολιτιστικό, ιστορικό, αθλητικό, φυσικό, αλλά δυστυχώς ανεκμετάλλευτο πλούτο. Επί πολλά χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας επιταχυνόμενης πολύπλευρης υποβάθμισης του τόπου μας. Όλα τα χρόνια δραστηριοποίησης μου στο χώρο της επιχειρηματικότητας και του αθλητισμού, συνεργάστηκα επιτυχώς με αμέτρητους ανθρώπους Έλληνες και ξένους, ανέλαβα υποχρεώσεις, έμαθα να θέτω στόχους και ακολούθως να τους υλοποιώ. Τα προβλήματα σήμερα για τον τόπο μας είναι πολλά και δύσκολα, αλλά τέτοια βρήκα απέναντι μου σε όλη μου τη ζωή. Οι εμπειρίες μου όμως, με δίδαξαν καλά πως μόνο με όραμα, συνέπεια και σκληρή δουλειά κάθε πρόβλημα μπορεί να διεκπεραιωθεί επιτυχώς.   ... Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

"Τον κ. Κωνσταντίνο Καβαρνό γνωρίζω από τριακονταετίας και πλέον, ήδη από τον χρόνο της θητείας μου στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, λόγω της τότε δημιουργίας και λειτουργίας, με τον Αδελφό του Αντώνιο, πρότυπου (και πρωτοποριακού, για την εποχή εκείνη) Αθλητικού Κέντρου, στην περιοχή του Δήμου Μαραθώνα.

Πρόκειται περί προσώπου άριστου ήθους και εξαιρετικού οικογενειάρχη, γνώστη των προβλημάτων που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή, με διάθεση προσφοράς στην προσπάθεια επίλυσής τους

Θεωρώ ότι η παρουσία και συμμετοχή του στον Συνδυασμό «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» θα ενισχύσει σημαντικά τη δυναμική της, ενόψει των επερχόμενων εκλογών στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης."

Σωτήρης Κωστάκος

Πρώην Αθλητικός Δικαστής - Πρώην πρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ

"Ο Κώστας Καβαρνός είναι ο ένας από τους αδερφούς που ήταν προ τεσσαρακονταετίας δημιουργοί του «Αθλητικού Κέντρου Καβαρνού», όπου και φιλοξενήθηκαν πολλές & μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες των εθνικών κατηγοριών. Εκεί λειτούργησε η πρώτη σχολή ποδοσφαίρου, και το Αθλητικό Κέντρο Καβαρνού αποτελούσε πρώτη επιλογή για την προετοιμασία πολλών ελληνικών, αλλά και ξένων ποδοσφαιρικών ομάδων. Επίσης, το Αθλητικό Κέντρο Καβαρνού επέλεξαν για την Ολυμπιακή τους προετοιμασία σχεδόν όλες οι ελληνικές ομοσπονδίες.
Η τεράστια πείρα και γνώση του τον οδήγησαν να είναι υποψήφιος τοπικός σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Μαραθώνα, ενός τόπου που έχει τεράστιες ανάγκες. Εάν οι προτιμήσεις των συμπολιτών μας τον τιμήσουν, είμαι βέβαιος ότι από τη θέση του αυτή θα μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα γι’ αυτό τον εγκαταλελειμμένο τόπο."

Στέλιος Πλακίτσης

τ. Επιχειρηματίας - Λαογράφος

"Με τον κ. Κωνσταντίνο Καβαρνό, έχω συνεργαστεί επαγγελματικά και τον γνωρίζω πολλά χρόνια.
Τον γνώρισα ως συνιδρυτή και συνέταιρο του Αθλητικού Κέντρου Μαραθώνος (ΑΚΜ), μιας σύγχρονης και σύνθετης αθλητικής εγκατάστασης εξειδικευμένης στη φιλοξενία, προπόνηση και προετοιμασία των υψηλού επιπέδου αθλητών, συγκεκριμένα πρωταθλητών και ολυμπιονικών.
Στις ανοικτές και κλειστές εγκαταστάσεις του ΑΚΜ και στους ξενώνες του, προπονούσαν και προετοίμαζαν τους αθλητές τους ολυμπιακές αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας, όλη την περίοδο του χρόνου, ανεξαρτήτως εποχής.
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είχε επιλέξει το ΑΚΜ ως το καταλληλότερο οργανωμένο Κέντρο Προετοιμασίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, το οποίο χρησιμοποίησε ένας μεγάλος αριθμός ομοσπονδιών για την εκεί προετοιμασία των αθλητών τους που θα λάβαιναν μέρος στους αγώνες.
Η εικόνα που αποκόμισα για τον κ. Κωνσταντίνο Καβαρνό από τη συνεργασία μου αυτή, είναι η εικόνα ενός ικανότατου, διορατικού και επιτυχημένου επιχειρηματία σε ένα τομέα πρωτοποριακό για τα δεδομένα της χώρας.
Ξέχωρα από την επιτυχημένη επιχειρηματική πλευρά του που περιγράφω παραπάνω, ο κ. Κωνσταντίνος Καβαρνός είναι ένα υπόδειγμα οικογενειάρχη, ιδιαίτερα δραστήριος και κοινωνικός, με αρχές και έντονο ενδιαφέρον για τα κοινά και την πόλη του.
Θεωρώ ότι ως προσωπικότητα συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που απαιτούνται σήμερα από έναν μελλοντικό δημοτικό σύμβουλο για μια στιβαρή και αποτελεσματική δημοτική αρχή και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που συγκαταλέγεται στους φίλους του. "

Θωμάς Δ. Στάμου

Πολιτικός Μηχανικός – ε.τ. Γενικός Διευθυντής Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού – ο. Πρόεδρος Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

Copyright@2018 Simmaxia | All Rights Reserved | Developed by IAP Web Solutions