Νέα-Εκδηλώσεις

Αλεξίου Ισμήνη

Υποψήφια για το Συμβούλιο Κοινότητας
Κοινότητα Νέας Μάκρης

Αλεξίου Ισμήνη

Ελεύθερη επαγγελματίας

Υποψήφια για το Συμβούλιο Κοινότητας
Κοινότητα Νέας Μάκρης

Βιογραφικό

Η Ισμήνη Αλεξίου (του γένους Δημητριάδη) είναι μητέρα τριών παιδιών. Σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 εργάστηκε ως στέλεχος σε Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών, ως βοηθός λογιστή και υπεύθυνης οικονομικής οργάνωσης σε εταιρίες  και ως υπεύθυνη καταστήματος εμπορίας ενδυμάτων.
Είτε ως εθελόντρια, είτε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, άφησε επί σειρά ετών το στίγμα της στον ιστορικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Νέας Μάκρης, ως εθελόντρια στηρίζει τις δράσεις του Χαμόγελου του Παιδιού και  φιλοδοξεί να προσφέρει αντίστοιχο κοινωνικό έργο ως υποψήφια σύμβουλος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Μάκρης και ως μέλος της ομάδας σχεδιασμού του προγράμματος διοίκησης κοινωνικών δομών του Δήμου μας.

Φίλες και φίλοι,

Αν και παιδί της μεγαλούπολης, επέλεξα να ζήσω με την οικογένειά μου στη Νέα Μάκρη, όταν με τη σειρά μου απέκτησα τρία παιδιά και αισθάνθηκα την ανάγκη ως μητέρα να αναζητήσω ένα καλύτερο βιοτικό περιβάλλον να μεγαλώσουν, μέσα στη φύση, κοντά στην Αθήνα και μακριά από τους κινδύνους της σημερινής κοινωνίας μας.

Τα τελευταία 14 χρόνια, λοιπόν, ζω κι εγώ ανάμεσά σας. Τα παιδιά μου μπορεί να μεγάλωσαν, αλλά εγώ παραμένω σε μια πόλη που αγάπησα και που δεν αντέχω άλλο να βλέπω να μαραζώνει.

Είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ με τα κοινά του τόπου μας, μέσω του Επιμορφωτικού Συλλόγου (του μεγαλύτερου συλλόγου του τόπου μας), αρχικά ως εθελοντής και τα τελευταία χρόνια ως εκλεγμένη. Μέσω της συγκεκριμένης μου ενασχόλησης, απέκτησα γνώση και εμπειρίες, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι γνώρισα και ήρθα πιο κοντά με τον κόσμο της Νέας Μάκρης, με τους συμπολίτες μου. Και γι’ αυτό είμαι ευγνώμων!... Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΜΗΝΗ

"Μαθαίνοντας για την υποψηφιότητα της φίλης, Ισμήνης Αλεξίου, ως δημοτικής συμβούλου στο συνδυασμό του κ. Λιβαθινού στο Δήμο Μαραθώνα, σκέφτηκα αμέσως ότι είναι το πλέον κατάλληλο άτομο που επέλεξε τη σωστή χρονική στιγμή να ενασχοληθεί με τα κοινά. Σε μια εποχή που η δυσπιστία κυριαρχεί η δυσπιστία κυριαρχεί και η αμφιβολία γεννά δισταγμούς η συμμετοχή στα δημόσια πράγματα είναι κάτι παραπάνω από υποχρέωση, είναι καθήκον! Γνωρίζοντας την Ισμήνη επί δύο συναπτά έτη, έχει φανεί η εμβάνθυσή της στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής, της παροχής στήριξης στα πραγματικά προβλήματα του Δήμου. Η Ισμήνη αντιπροσωπεύει το νέο, το καινοτόμο, πάντα με φρέσκες ιδέες και ανιδιοτέλεια για τον τόπο της. "

Κώστας Εμμανουηλίδης

Καθηγητής Αγγλικών

"Γνώρισα την Ισμήνη πριν 30 χρόνια στους Δελφούς ως συγκάτοικο μου για 3 μήνες. Από την αρχή μου έκανε εντύπωση η ενέργειά της , ο ενθουσιασμός της και η ανάγκη της για δημιουργία. Το project που είχε αναλάβει η ομάδα μας ολοκληρώθηκε με επιτυχία αφού πάρα το νεαρό της ηλικίας της ήταν πάντα, οργανωτική και γεμάτη ιδέες. Τριάντα χρόνια μετά παραμένει για μένα η ίδια «φωτεινή» παρουσία όπως και τότε."

Αθηνά Ντόντη

"Η Ισμήνη Αλεξίου είναι οικογενειακή φίλη εδώ και μια δεκαετία. Το πρώτο πράγμα που κέρδισε την εμπιστοσύνη μου είναι ο ειλικρινής χαρακτήρας της. Η Ισμήνη είναι ένας άνθρωπος που όλοι θα ήθελαν να έχουν δίπλα τους όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο. Μέσα από την ακριβή αντίληψη της πραγματικότητας μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων όπου της ζητηθεί. Είναι επίσης ένας άνθρωπος ο οποίος μέσα από τη συμμετοχή της σε συλλογικές δραστηριότητες έχει μάθει να κατανοεί και να σέβεται τις ανάγκες του συνανθρώπου της. Αφιερώνεται με πάθος σε ότι κι αν καταπιάνεται και αφιερώνεται με υπομονή και επιμονή στην επίτευξη πραγματοποιήσιμων στόχων και δημιουργικών δραστηριοτήτων. Η Ισμήνη Αλεξίου μεριμνά για τα κοινωνικά δρώμενα και για τα ζητήματα της καθημερινότητας. Ο ειλικρινής,, αυθόρμητος , δυναμικός και ευαίσθητος χαρακτήρας της την κάνουν μια ξεχωριστή προσωπικότητα."

Μαίρη Καραχάλιου

Υπάλληλος ΕΦΚΑ

Copyright@2018 Simmaxia | All Rights Reserved | Developed by IAP Web Solutions