Νέα-Εκδηλώσεις

Υποψήφια με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ η Δέσποινα Γρηγοροπούλου

«Οι νέοι δεν έχουν πάντα δίκιο αλλά η κοινωνία που τους αγνοεί και τους χτυπάει έχει πάντα άδικο». Μια φράση που περικλείει την αδυναμία της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας να εμπνεύσει τους νέους της πατρίδας μας, να τους πείσει ότι πρέπει να παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο, να τους εξηγήσει ότι ο κόσμος γύρω τους μπορεί να αλλάξει μόνο μέσα από τη δική τους συμμετοχή

Στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ οι νέοι άνθρωποι έχουν ρόλο πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσου. Νέοι με όρεξη και ειλικρινή διάθεση να προσφέρουν στα κοινά, να συμμετάσχουν με τις ιδέες και τον ενθουσιασμό τους στη χάραξη μιας καλύτερης μέρας για το Δήμο μας. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι η Δέσποινα Γρηγοροπούλου.

Νηπιαγωγός βρεφονηπιακής εκπαίδευσης, παρουσιάζει από μικρό παιδί μια μακρά διαδρομή σε κάθε κοινωνική και πολιτιστική κυψέλη της πόλης μας. Μέλος τριών ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων (Τα παιδιά του βουνού, Πολιτιστικές Απόπειρες, Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης), μέλος της Χορωδίας Νέας Μάκρης και για πέντε χρόνια μέλος της Φιλαρμονικής Νέας Μάκρης, μεταλαμπαδεύει τον ενθουσιασμό της και τις ιδέες της στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ και θα είναι υποψήφια στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Πριν πέντε χρόνια μου δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθώ για πρώτη φορά με τα κοινά του τόπου μου, να μάθω τα προβλήματα της πόλης μας και να καταθέσω κι εγώ προτάσεις, ώστε να επιλυθούν.

Ήρθα σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, συνομίλησα μαζί τους, άκουσα προσεκτικά τις συμβουλές και την καθοδήγησή τους, μελέτησα με μεγάλη προσοχή τα υπέρ και τα κατά κάθε άποψης και πάντα επιχειρούσα να δίνω μια τεκμηριωμένη απάντηση για το λόγο που έπρεπε ή δεν έπρεπε να λάβω μέρος στα κοινά.

Δυστυχώς, ο άνθρωπος που εμπιστευτήκαμε ως πολίτες να διοικήσει το Δήμο Μαραθώνα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη πενταετία για τον τόπο, αποδείχτηκε ότι είχε πλήρη άγνοια όχι μόνο για τα προβλήματά μας, αλλά και για το πώς μπορούσε να διοικηθεί ένας Δήμος, όπως ο δικός μας. Όλοι μας – είτε τον ψηφίσαμε, είτε όχι – πιστέψαμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, ελπίζοντας πως ο νέος Δήμαρχος θα μπορούσε να φέρει εις πέρας το μίνιμουμ των υποχρεώσεών του. Δυστυχώς, κάναμε λάθος!

Πριν από λίγους μήνες, τον μαύρο Ιούλιο που μας πέρασε, βιώσαμε τον απόλυτο εφιάλτη της πύρινης λαίλαπας. Όσο κι αν προσπαθούσαμε να σώσουμε ό,τι σωζόταν, εκατό ανθρώπινες ζωές χάθηκαν, περιουσίες καταστράφηκαν, άνθρωποι έμειναν άστεγοι κι ακόμη και σήμερα οι συμπολίτες μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας είναι δεκάδες.

Η επόμενη μέρα του Δήμου μας, είναι ταυτισμένη και με την επόμενη μέρα αυτών των ανθρώπων. Οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου, οι άνθρωποι που χτυπήθηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά, μας χρειάζονται τώρα ακόμη πιο πολύ. Η δική μου ευθύνη; Μόνο να βοηθήσω! Όπως το έκανα εκείνες τις μέρες! Αυτή είναι η μοναδική μου δέσμευση: Η βοήθεια που μπορώ να προσφέρω.

Είναι εξαιρετικά παρήγορο να βλέπει κανείς νέους ανθρώπους να θέλουν να συμμετάσχουν σε μια προσπάθεια αναγέννησης του τόπου που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Να συμμετέχουν στην επίλυση των προβλημάτων ακόμη και μέσω της έκφρασης της γνώμης τους, να ανταλλάσουν απόψεις και να μην μένουν άπραγοι.

Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε θεατές και να περιμένουμε από τρίτους να λύσουν τα προβλήματά μας. Στα δικά μου μάτια δεν είναι ούτε φρόνημο, ούτε συνετό. Ο καθένας μας πρέπει να παλεύει για το καλύτερο, γιατί μόνο μέσα από τη δική μας συμμετοχή θα χτίσουμε έναν Δήμο όπως τον θέλουμε και τον έχουμε ονειρευτεί.

Στις επόμενες εκλογές επέλεξα να είμαι υποψήφια με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ και τον Σπύρο Λιβαθινό, έναν άνθρωπο με κύρος και αξίες, με τον οποίο μπορούμε να κάνουμε τον τόπο μας όπως πραγματικά τον θέλουμε.

Χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους με ιδέες και όραμα για τον τόπο μας, προκειμένου η πόλη που ζούμε να γίνει και καλύτερη και ομορφότερη.

Η χαρά, η διασκέδαση είναι πάντα όμορφες, αλλά μην ξεχνάμε πως πίσω τους παραμονεύουν πάντα η αγωνία και ο φόβος για το αύριο. Αυτά τα συναισθήματα πρέπει να τα αποβάλλουμε από την κοινωνία μας και να συναντάμε παντού χαρά. Αν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο τόπος μας έχει ανάγκη να γεμίσει ξανά χαρούμενα πρόσωπα και θέλω να πιστεύω ότι η απόφαση που θα λάβουμε στις επερχόμενες εκλογές θα βοηθήσει προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Με εκτίμηση,
Δέσποινα Γρηγοροπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright@2018 Simmaxia | All Rights Reserved | Developed by IAP Web Solutions