Υποδομές – Ασφάλεια

Μία πόλη έξυπνη, μία πόλη λειτουργική, μία πόλη του μέλλοντος, που θα χρειαστεί να δώσει λύσεις άμεσα στα σοβαρά ζητήματα που την κρατούν δεμένη στο παρελθόν.

Ο δήμος μας καλείται εδώ και πολλά χρόνια, να  βάλει τέλος στα άλυτα προβλήματα τα οποία είναι κομβικά για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

 

ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος της Συμμαχίας, θα γίνεται αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου μας, για καθένα από αυτά τα προβλήματα.

Μεγάλο μας στοίχημα είναι η δημιουργία μίας πόλης προσιτής και λειτουργικής για όλους τους κατοίκους της, με ιδιαίτερη ευαισθησία στους ανθρώπους με ειδικές ικανότητες (ΑμΕΑ).

Σύμφωνα με το άρθρ. 28 του Ν. 2831/2000 περί προσβασιμότητας, πρέπει να εξασφαλίζεται η οριζόντια και κατακόρυφη προσπέλαση των Ατόμων με Αναπηρία αλλά και των εμποδιζόμενων πολιτών, στους χώρους όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων και των ΟΤΑ.

Η προσβασιμότητα είναι δικαίωμα όλων και όχι μόνο των λίγων, με σκοπό την αναβάθμιση της ζωής χιλιάδων συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιασμός και υλοποίηση παρεμβάσεων που θα κάνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής αναπηρία μόνιμου ή προσωρινού χαρακτήρα, ευκολότερη.


ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Κάθε πολίτης πρέπει να νιώθει ασφαλής στην πόλη που αποφασίζει να ζήσει και να μεγαλώσει τα παιδιά του.

• Πρώτιστο μέλημά μας είναι η επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Μαραθώνα και η ενίσχυση του ΑΤ Νέας Μάκρης. Παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια των αστυνομικών, ο δήμος δεν καλύπτεται επαρκώς και τα κρούσματα κλοπών και άλλων έκνομων ενεργειών είναι συχνά. Θέση που καταθέσαμε στον Πρωθυπουργό και στη Βουλή μετά τις συνεχείς αναφορές που έγιναν στο Μάτι μετά τη πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. Στόχος μας είναι να κυκλοφορεί ο πολίτης με ασφάλεια στην περιοχή του κάθε ώρα και σε κάθε ηλικία.

• Ενίσχυση των περιπολιών με αυτοκινούμενες μονάδες ιδιωτικής αστυνομίας, μέτρο που εφαρμόζεται επιτυχώς σε άλλους δήμους

• Ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας

• Δημοτικός φωτισμός σε κάθε γειτονιά (τεχνική υποστήριξη και ενίσχυσή)

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Δημιουργούμε Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, που θα έχει συνεργασία απευθείας με το δήμαρχο, με αυξημένες αρμοδιότητες και επανδρωμένο από μια τριμελή ομάδα αποστράτων προερχόμενη από τις Ειδικές Δυνάμεις, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Θα απαρτίζεται δε, από εθελοντικές ομάδες πιστοποιημένων διασωστών και εθελοντών πυροσβεστών που θα υπάγονται αποκλειστικά και μόνο στο γραφείο Π.Π.

• Κατασκευάζουμε νέα αντιπλημμυρικά έργα και συντηρούμε τα υπάρχοντα

• Οργανώνουμε τα πυροφυλάκια, τα οποία θα υπάγονται στην Πολιτική Προστασία, και σε συνεργασία με την πυροσβεστική δημιουργούμε νέα στις περιοχές που κρίνουμε ότι υπάρχει ανάγκη

• Συνεργαζόμαστε με τους φορείς πολιτικής προστασίας και οργανώνουμε στα σχολεία ημερίδες για τις φυσικές καταστροφές, ευαισθητοποιώντας και προστατεύοντας τα παιδιά μας σε όποιο ενδεχόμενο

• Πολλαπλασιάζουμε και φυλάσσουμε το δίκτυο των πυροσβεστικών κρουνών στις τέσσερις δημοτικές ενότητες

Copyright@2018 Simmaxia | All Rights Reserved | Developed by IAP Web Solutions