Νέα-Εκδηλώσεις

Το serial “Δια περιφοράς” συνεχίζεται…

Για άλλη μία φορά, η πανδημία χρησιμοποιείται ως πρόφαση, από το δήμαρχο Μαραθώνα, Στέργιο Τσίρκα και τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνο Τσίρκα, προκειμένου να συγκαλέσουν ακόμη δύο συνεδριάσεις δια περιφοράς του Δ.Σ, την Τετάρτη 23/09/2020 και ώρα 12:00 και τη δεύτερη στις 13:00, με σκοπό να περάσουν με τον προσφιλή τους τρόπο κρίσιμα θέματα τα οποία απαιτούν συζήτηση και διερεύνηση, χωρίς να εννοηθεί ότι εκ των προτέρων τα απορρίπτουμε.

Ένα από αυτά είναι και το 1ο θέμα του σημερινού Δ.Σ. που αφορά την τροποποίηση του ισχύοντος Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, για το οποίο υπάρχει και σχετική διαμαρτυρία των υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ με τον νόμιμο εκπρόσωπό της κ. Σπύρο Λιβαθινό, εδώ και καιρό έχει δηλώσει την αντίθεση της στις μεθοδεύσεις του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αρχικά, με τη μορφή παραινέσεων και στη συνέχεια με παρεμβάσεις, διαμαρτυρόμενη για την παντελή έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς, στην Αντιπολίτευση και κατ’ επέκταση στην ίδια την κοινωνία του Δήμου Μαραθώνα.

Οπως έχουμε δηλώσει εδώ και καιρό, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας τη συγκεκριμένη παρωδία, ούτε φυσικά να συγκαλύψουμε τις πρωτοφανείς και απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Διοίκησης του Δήμου. Γι’ αυτό το λόγο κατέθεσαμε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με την οποία ζητάμε την ακύρωση των προηγουμένων συνεδριάσεων (32/2020 της οικονομικής επιτροπής και 13/2020 του Δ.Σ. ως παράνομες λόγω μη εφαρμογής των διατάξεων ν.4555/2018.

Ο Δήμαρχος οφείλει να διασφαλίσει τη δυνατότητα παρακολούθησης των συνεδριάσεων από τους πολίτες.

Οι συνοπτικές αυτές διαδικασίες, λογικό είναι να στερούν από το Δημοτικούς Συμβούλους τη δυνατότητα συνδιαμόρφωσης απόψεων και τελικά τη βελτίωση των προτάσεων της διοίκησης. Αυτή η άτυπη και άτυχής διαδικασία δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατία ούτε με τη συνταγματική αρχή της δημοσιότητας της συνεδρίασης.

Για όλους τους παραπάνω λόγους δηλώνουμε ότι απέχουμε και από την σημερινή συνεδρίαση και απαιτούμε από το δήμαρχο Μαραθώνα, Στέργιο Τσίρκα και τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Κωνσταντίνο Τσίρκα :

Να σεβαστούν την αντιπολίτευση και τους δημότες του Μαραθώνα, και να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που ακολουθούν και οι υπόλοιποι Δήμοι.

Θέματα ΔΣ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright@2018 Simmaxia | All Rights Reserved | Developed by IAP Web Solutions