Περιβάλλον – Καθαριότητα

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Μια από τις σημαντικότερες ευθύνες μιας δημοτικής αρχής είναι η καθαριότητα. Γι αυτό δέσμευσή μας είναι ο Δήμος Μαραθώνα να είναι καθαρός σε κάθε γωνιά του. Σε κάθε δρόμο, σε κάθε πλατεία, σε κάθε κοινόχρηστο χώρο.

• Άμεση εφαρμογή του Τοπικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, ο οποίος έχει παρουσιαστεί και ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μαραθώνα (αλλά ΔΕΝ εφαρμόστηκε) που θα σημάνει εξοικονόμηση πάνω από 2.000.000 ευρώ ετησίως για τον δήμο μας. Είναι η επίτευξη του, νομίμως ελάχιστου απαιτητού 53% ποσοστού διαχωρισμών και ανακύκλωσης από τους δήμους.
• Πόρτα – Πόρτα

Δραστική αναδιοργάνωση της υπάρχουσας δομής και προσθήκη τουλάχιστον τριάντα (30) νέων θέσεων εργασίας για την συλλογή Πόρτα-Πόρτα, των έξι (6) ρευμάτων με κίνητρα και ακριβοδίκαιη κατανομή κόστους και ωφέλειας στους δημότες (κατοικίες και επιχειρήσεις) που είναι το κοινό χαρακτηριστικό όλων των επιτυχημένων ευρωπαικών πρακτικών στην εξής βάση:

Α) «Πληρώνω όσο πετάω»,.

«Κερδίζω όσο διαχωρίζω»

«Δεν πληρώνω όσα (σύμμεικτα) δεν πετάω»

σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, τους κανόνες των συναλλαγών και της κοινής λογικής.

Β) Διαχωρισμός των 6 ρευμάτων στην Πηγή

(νοικοκυριά, κοινόχρηστοι χώροι, επιχειρήσεις…)

Γ) Συλλογή «Πόρτα – Πόρτα» με έλεγχο και καταγραφή.

Κίνητρα προς τους κατοίκους, επισκέπτες και κύρια τις επιχειρήσεις, για να διαχωρίζουν.

• Ενημέρωση του πολίτη για το ποιος είναι ο υπεύθυνος καθαριότητας σε κάθε περιοχή του δήμου μας.
Ειδικές ημερομηνίες και χώροι σε κάθε γειτονιά, προκειμένου ο κάτοικος που έχει μικρή ποσότητα κηπαίων και κλαδιών να τα εναποθέτει και να συλλέγονται από το δήμο.
• Έγκαιρος και συστηματικός καθαρισμός κοινόχρηστων οικοπέδων πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οφείλουμε να θωρακίσουμε την προστασία του θαλάσσιου πλούτου και των βουνών μας. Κάθε καλοκαίρι όμως, αντιμετωπίζουμε την πύρινη λαίλαπα που έχει αποψιλώσει τα βουνά μας, με αποκορύφωμα την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου που κατέστρεψε την ψυχή μας. Σκοπός μας είναι να αναζητήσουμε κάθε δυνατό ευρωπαϊκό κονδύλι, κάθε δυνατό σύμμαχο, ευαισθητοποιώντας παράλληλα τους κατοίκους μας και να πρασινίσουμε και πάλι το Μάτι, το Νέο Βουτζά, το Βαρνάβα, το Γραμματικό.

• Οργανώνουμε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το οποίο θα ενημερώνει κάθε πολίτη και ιδιαίτερα τους μαθητές, για την προστασία του τόπου, για την ανακύκλωση και το περιβάλλον

• Αξιοποιούμε το σύστημα πυρανίχνευσης του πευκοδάσους στο Σχοινιά, το οποίο πρέπει να προστατεύει ως κόρη οφθαλμού

• Προστατεύουμε και αναδεικνύουμε το παραλιακό μέτωπο, τα μονοπάτια μας, τις περιοχές Natura του Δήμου μας και σε συνεργασία με τον ΣΠΑΠ τους ορεινά μας σύνορα και τα δάση μας

Copyright@2018 Simmaxia | All Rights Reserved | Developed by IAP Web Solutions