Νέα-Εκδηλώσεις

Παντού ΣΥΜΜΑΧΙΑ, παντού Μαραθώνας!

Πανελλήνιο ενδιαφέρον για την υποψηφιότητα του Σπύρου Λιβαθινού στο Δήμο Μαραθώνα και ύμνοι των μεγάλων ΜΜΕ της χώρας για το βίντεο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

Δυστυχώς, ο Δήμος Μαραθώνα απασχολεί τα τελευταία χρόνια τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας για αρνητικούς λόγους! Η υποψηφιότητα του Σπύρου Λιβαθινού, όμως, φαίνεται ότι φέρνει μια αχτίδα αισιοδοξίας για το αύριο του πολύπαθου Δήμου μας, με αποτέλεσμα τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας να αφιερώνουν σειρά άρθρων στην προοπτική αναγέννησης ενός Δήμου που καλείται να επουλώσει – εκτός των άλλων – και τις πληγές της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018.

«Η ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες μου, αποτέλεσε το βασικό μου κίνητρο»

Η δυναμική και η προοπτική της υποψηφιότητας του Σπύρου Λιβαθινού πρωταγωνίστησε σε όλα τα ένθετα των μεγάλων εφημερίδων της χώρας που κυκλοφόρησαν με πολυσέλιδα αφιερώματα στις προσεχείς εκλογές.  Τα «Παραπολιτικά», τα «Νέα» και η «Realnews» φιλοξένησαν συνεντεύξεις του υποψηφίου Δημάρχου Μαραθώνα, χαρακτηρίζοντας τον φαβορί για τη νίκη στις 26 Μαΐου, αλλά και άνθρωπο που με τη μεθοδικότητά του μπορεί να δώσει τέλος σε χρόνια προβλήματα του Δήμου. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες από τις απαντήσεις που έδωσε ο Σπύρος Λιβαθινός στις τρεις εφημερίδες:

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

– Κύριε Λιβαθινέ, πόσο δύσκολη είναι η αποστολή ενός υποψηφίου Δημάρχου σε ένα Δήμο – όπως αυτός του Μαραθώνα – που έζησε μόλις πριν από λίγους μήνες μια τραγωδία όπως αυτή του Ματιού;

– Ίσως η πιο δύσκολη που θα κληθεί να αναλάβει Δήμαρχος σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Δυστυχώς, εδώ και πολλά χρόνια, ο Δήμος Μαραθώνας αντιμετωπίζει δυσβάσταχτα προβλήματα αναφορικά με τη διοίκηση και τις υποδομές του. Όταν, λοιπόν, σε ένα βουνό χρόνιων δυσλειτουργιών έρχονται να προστεθούν η απειλή έναρξης λειτουργίας ενός παράνομου έργου όπως ο ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και η διαχείριση μιας τραγωδίας όπως αυτή που χτύπησε το Μάτι και το Νέο Βουτζά, αντιλαμβάνεστε το μέγεθος των δυσκολιών.

– Νιώθετε έτοιμος να σηκώσετε στους ώμους σας το συγκεκριμένο βάρος;

– Η ευθύνη που αισθάνομαι απέναντι σε κάθε συμπολίτη μου αποτέλεσε το βασικό μου κίνητρο προκειμένου να διεκδικήσω τη δημαρχία. Δεν θα το έπραττα αν δεν αισθανόμουν έτοιμος. Δεν εννοώ έτοιμος ψυχολογικά, αλλά έτοιμος σε επίπεδο καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Δήμου, και κυρίως σε επίπεδο εύρεσης λύσεων για την αντιμετώπισή τους. Με τους συνεργάτες μου επεξεργαστήκαμε εδώ και μήνες ένα ολοκληρωμένο σύγχρονο αναπτυξιακό σχέδιο διοίκησης του Δήμου Μαραθώνος, το οποίο είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε από την 1η Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μην υπάρξει ούτε μια χαμένη μέρα.

– Ποιο είναι το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία του Δήμου Μαραθώνα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές;

– Ο κόσμος νιώθει απόλυτα φυσιολογικά απογοητευμένος. Η πυρκαγιά του Ματιού ισοπέδωσε την ούτως ή άλλως κάκιστη ψυχολογία των κατοίκων που το 2014 πίστεψαν σε κάτι διαφορετικό και στράφηκαν στην επιλογή Ψινάκη. Οι κάτοικοι του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα, της Νέας Μάκρης χρειάζεται να πιστέψουν, να εμπνευστούν, να πειστούν ότι δεν θέλεις να τους ξεγελάσεις. Έχουν δει τόσες πολλές φορές τις προσδοκίες τους να προδίδονται, που εύλογα αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα οποιαδήποτε πρόταση. Όλοι μας αισθανόμαστε έτσι. Ακόμη κι εμείς που συμμετέχουμε στο συνδυασμό ΣΥΜΜΑΧΙΑ χρειάστηκε να νικήσουμε την απογοήτευσή μας προτού ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

ΤΑ ΝΕΑ

– Ποια είναι τα ζητήματα που ταλαιπωρούν τους δημότες του Μαραθώνα;

Πρώτον, η αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών από το Νέο Βουτζά και το Μάτι μέχρι τον Προβάλινθο και την Αγία Μαρίνα και η διασφάλιση ότι κάθε ευρώ των ερανικών λογαριασμών θα καταλήξει στους ίδιους και όχι σε τρίτους. Δεύτερον, ο αποκλεισμός κάθε πιθανότητας λειτουργίας του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. Ως δημοτική αρχή είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, προκειμένου να μην στέλνουμε πουθενά τα δικά μας σκουπίδια. Δεν θα επιτρέψουμε, όμως, να καταστραφεί οικολογικά ο Δήμος μας.  Τρίτον, πρέπει να δώσουμε λύσεις στα πιο απλά προβλήματα των κατοίκων. Ο Δήμος Μαραθώνα είναι ουσιαστικά εγκαταλελειμμένος πάνω από μια δεκαετία. Πρωταρχικό ζητούμενο είναι να αποκτήσουμε έναν Δήμο που θα σέβεται κάθε δημότη του! Μπορεί να φαίνεται αυτονόητο, αλλά – πιστέψτε με – στο δικό μας Δήμο δεν είναι!

– Μετά την τραγωδία που ζήσατε τον περασμένο Ιούλιο, μπορεί ο δήμος και η ευρύτερη περιοχή να αναγεννηθεί και να σταθεί στα πόδια της;

Οι ζωές που χάθηκαν, δυστυχώς δεν γυρίζουν πίσω. Η περιοχή μπορεί να αναγεννηθεί και να σταθεί στα πόδια της, αλλά η μνήμη των 102 ανθρώπων που έφυγαν θα συνοδεύει πάντα τη σκέψη μας και θα μεγιστοποιεί την ευθύνη που έχουμε απέναντι στις οικογένειές τους προκειμένου να μη ζήσουμε ξανά στο μέλλον αντίστοιχη τραγωδία. Το Μάτι, ο Νέος Βουτζάς, ολόκληρος ο Δήμος Μαραθώνα μπορούν να επουλώσουν τις πληγές τους, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί με ευχολόγια και «πολιτικές υποσχέσεις». Ούτε φυσικά θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους κατοίκους όσο το μπαλάκι των ευθυνών για την αποκατάσταση των προβλημάτων τους μεταφέρεται από τον ένα αρμόδιο στον άλλον. Γι’ αυτό ο Δήμος Μαραθώνα είναι υποχρεωμένος να θέσει σε λειτουργία δικό του σχέδιο ανοικοδόμησης της περιοχής, ακόμη και σε περίπτωση που η κεντρική διοίκηση αποδειχτεί αφερέγγυα στην τήρηση των δεσμεύσεων προς τους κατοίκους.

REALNEWS

– Νιώθετε έτοιμος να σηκώσετε το βάρος της ευθύνης που σας αναλογεί αν τελικά ο κόσμος σας εμπιστευτεί;

– Δεν έχει τόση σημασία να αισθάνεσαι έτοιμος για να αντέξεις το βάρος της ευθύνης, όσο να έχεις προετοιμαστεί σωστά για να το σηκώσεις. Οι κάτοικοι του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης που έχουν αισθανθεί πολλάκις απογοητευμένοι από τη διοίκηση του Δήμου δεν αντέχουν άλλες υποσχέσεις και άλλες απογοητεύσεις. Χρειάζονται ένα τεχνοκρατικό σχέδιο διαχείρισης της καθημερινότητάς τους, χρειάζονται μια δημοτική αρχή που θα σκύβει διαρκώς πάνω από το παραμικρό τους πρόβλημα, θα το λύνει, θα τους ενημερώνει.

– Μα δεν είναι αυτονόητο αυτό σε κάθε Δήμο;

– Δυστυχώς, στο Δήμο Μαραθώνα δεν λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια ούτε τα αυτονόητα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην εφιαλτική περίοδο Ψινάκη. Το 2014 οι κάτοικοι στραφήκαμε σε μια εναλλακτική λύση γιατί δεν αντέχαμε να ζούμε άλλο σε μια βρώμικη πόλη, σε μια πόλη με μηδενικούς δείκτες ανάπτυξης, σε μια πόλη που αδυνατούσε να αξιοποιήσει το όνομά της, την ιστορία, τη σπάνια φυσική της ομορφιά. Μια πόλη που έβλεπε τον εφιάλτη του ΧΥΤΑ να πλησιάζει και σφύριζε αδιάφορα!

– Θα ξεκινήσει η λειτουργία του ΧΥΤΑ;

– Όσο περνά από το χέρι μου, όχι. Και επειδή δεν θέλουμε να στέλνουμε τα δικά μας σκουπίδια σε άλλους Δήμους, αλλά να τα διαχειριζόμαστε μόνοι μας, έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο Τοπικής Διαχείρισης Απορριμμάτων που θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει πρότυπο για πολλούς Δήμους της Αττικής. Δεν πρόκειται όμως να επιτρέψουμε την οικολογική καταστροφή του Δήμου Μαραθώνα που θα επιφέρει τεράστιες επιπτώσεις στη ζωή όλων των κατοίκων της Αττικής.

Ένα βίντεο – ύμνος για τον Δήμο Μαραθώνα

Εκτός, όμως, από τον ίδιο τον Σπύρο Λιβαθινό, στα μεγαλύτερα media της χώρας πρωταγωνιστεί και το βίντεο που παρουσίασε η ΣΥΜΜΑΧΙΑ κατά τη διάρκεια της κεντρικής της προεκλογικής συγκέντρωσης και το οποίο ταξιδεύει όσους το παρακολουθήσουν αφενός στις σπάνιες ομορφιές του Δήμου Μαραθώνα και αφετέρου σε μια επόμενη και πιο αισιόδοξη μέρα για όλους τους κατοίκους του.

Ενδεικτικό είναι το κείμενο από το σχετικό άρθρο του CNN Greece, το οποίο αναφέρει: «Θέλοντας να αναδείξει τη σπάνια ομορφιά του Δήμου Μαραθώνα, όπου εδρεύουν οι περιοχές του Ματιού και του Νέου Βουτζά που χτυπήθηκαν από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018, αλλά και να εμπνεύσει τους συμπολίτες του να δουλέψουν σκληρά για να σταθεί η περιοχή ξανά στα πόδια της, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνα, Σπύρος Λιβαθινός, παρουσίασε ένα υπέροχο βίντεο το οποίο συστήνει στον επισκέπτη τις περιοχές του Δήμου και ταυτόχρονα καταγράφει τους βασικούς άξονες του σχεδίου αναγέννησής  του».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το άρθρο του ethnos.gr: «Με ένα βίντεο – ύμνο στον πολύπαθο Δήμο Μαραθώνα, επέλεξε να ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος Δήμαρχος, Σπύρος Λιβαθινός, ο  οποίος προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές».

Κι όλα αυτά, λίγες μέρες μετά την παρουσίαση της κεντρικής εκδήλωσης της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των μεγαλύτερων τηλεοπτικών σταθμών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright@2018 Simmaxia | All Rights Reserved | Developed by IAP Web Solutions