Νέα-Εκδηλώσεις

Οι θέσεις της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για το δημοτικό συμβούλιο της 13ης Μαϊου 2020

Για άλλη μια φορά, η δημοτική αρχή εμφανίζεται ανίκανη να ανταποκριθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πραγματοποιήσει το δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη, κάτι τόσο αυτονόητο που  εφαρμόζεται εδώ και καιρό από την  πλειοψηφία των δήμων και γενικότερα όλων των υπηρεσιών του κράτους.

Με προχειρότητα και με ενέργειες που ξεκίνησαν μόλις πριν από τρεις μέρες, έφτασε στο σημείο να ειδοποιήσει τρεις ώρες πριν την συνδιάσκεψη, ότι αδυνατεί να την πραγματοποιήσει,  με την ανεπαρκέστατη δικαιολογία ότι ευθύνονται αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, χωρίς να τους κατονομάζει, που λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν μπορούν να συνδεθούν.

Προφανώς  ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ουδέποτε μέχρι σήμερα φρόντισαν να γίνει δοκιμαστική τηλεδιάσκεψη, προκείμενου να είναι έτοιμοι για την εκτέλεση του δημοτικού συμβουλίου, ή για οποιοδήποτε άλλο επείγον θέμα  απαιτείται  για την  λειτουργία του Δήμου.

Είναι λοιπόν ήλιου φαεινότερο,  ότι η υπάρχουσα κατάσταση (συμβούλιο δια περιφοράς)  εξυπηρετεί το δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου που έχοντας την  στήριξη της ομάδας του, υποτιθέμενου ανεξάρτητου, επικεφαλής  της παράταξης Νέοι Ορίζοντες, Ευάγγελου Κυπαρίσση,  διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία ώστε να περνάει αποφάσεις για τις οποίες αγνοεί  και δεν συμμετέχει το σύνολο των δημοτών μέσω των οργάνων από τα οποία εκπροσωπούνται.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, αν και το χρονικό περιθώριο προετοιμασίας  ήταν ανεπαρκές,  ήταν καθ΄ όλα έτοιμοι να συμμετάσχουν.

Αν και είχαμε προειδοποιήσει τη δημοτική αρχή, ότι δεν θα συμμετέχουμε ξανά σε συμβούλιο δια περιφοράς, θεωρούμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη συμμετοχής μας στο σημερινό (13/05/2020) Δ.Σ.,  επειδή αφορά  θέματα Πολιτικής προστασίας, προκείμενου να θωρακίσουμε και να προστατέψουμε την περιοχή μας, για την αποφυγή κινδύνων και καταστροφών, σαν αυτές που ζήσαμε πριν από δυο χρόνια.

Ψηφίζουμε λοιπόν μόνο τα θέματα (3ο,4ο, 5ο, 6ο και 7ο) της Πολιτικής Προστασίας, με τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις και επισημάνσεις μας, δεδομένου ότι είναι  σοβαρά και άπτονται της ασφάλειας και της προστασίας των δημοτών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright@2018 Simmaxia | All Rights Reserved | Developed by IAP Web Solutions