Νέα-Εκδηλώσεις

Σε ζεστό κλίμα και με πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Συμμαχίας, το βράδυ της Τρίτης.

Με τους δημοτικούς συμβούλους, τους υποψηφίους από κάθε δημοτική ενότητα και τους συνεργάτες του γραφείου του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σπύρος Λιβαθινός, έκοψε την καθιερωμένη πίτα για το καλό της νέας χρονιάς.

Ο κ. Λιβαθινός ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και ευχήθηκε υγεία και ευτυχία, επαναβεβαιώνοντας την προσωπική του δέσμευση και της παράταξης, για εποικοδομητική, ενεργή και αποτελεσματική αντιπολίτευση προς όφελος όλων των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από την όμορφη βραδιά:

 

 

 

 

 

Σε άρθρο, που διαβάσαμε σε τοπική εφημερίδα και υπογράφει η συνεργάτης του Υπεύθυνου Τύπου του Δήμου Μαραθώνα, κατηγορείται η αντιπολίτευση, ότι δεν σεβάστηκε τη μνήμη των 102 νεκρών και καταψήφισε τον τερματισμό του Ημιμαραθωνίου στο Μάτι.

Η δημοτική αρχή έφερε, προ ημερησίας διάτάξεως, πρόταση να τερματίσει ο Ημιμαραθώνιος, για μια και μόνο χρονιά, στο Μάτι αντί της αφετηρίας στο Μαραθώνα, προκειμένου να τιμήσει τους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς.

Η πλειοψηφία της Συμμαχίας, με απόλυτο σεβασμό προς τις 102 ψυχές που χάθηκαν άδικα, καταψήφισε την πρόταση, επειδή θεωρεί ότι τέτοιου είδους θεατρινισμοί και παραστάσεις δεν τιμούν τους νεκρούς.

Η πρόταση μας είναι η εκδήλωση άμεσων ενεργειών, προκειμένου να επιλυθούν τα σοβαρά θέματα που αφορούν τις πυρόπληκτες περιοχές, όπως ηλεκτροδότηση, καθαριότητα, επίλυση του οικιστικού προβλήματος, υδροδότηση, δεντροφύτευση και γενικά την εφαρμογή σύγχρονου σχεδίου πόλης που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των κατοίκων.

Η μνήμη των νεκρών τιμάται μόνο με πράξεις και έργα που αμβλύνουν τον πόνο και τη δυστυχία των πυρόπληκτων της ευρύτερης περιοχής.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο  δράσεις μόνιμες και όχι προσωρινές και πρόχειρες, στη περιοχή του Ματιού και του Βουτζά, που δεν θα αφήσουν τους νεκρούς να ξεχαστούν, ενώ συγχρόνως θα βοηθήσουν οικονομικά τους επιζώντες να ξαναστήσουν τη ζωή τους.

Ο Σπύρος Λιβαθινός δεσμεύεται προσωπικά ότι θα είναι αρωγός και θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις, για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τους πυρόπληκτους δημότες και είναι γνωστά στη δημοτική αρχή, εδώ και ενάμιση χρόνο.

Με την ανακοίνωση του ονόματος του εκδότη της εφημερίδας «Δημότης της Ανατολικής Αττικής», Γιάννη Κοντογεώργου, ως νέου Υπευθύνου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Μαραθώνα, κορυφώνεται το παζλ της… εξόφλησης γραμματίων σε όσους συνέβαλαν τα μέγιστα προκειμένου η παράταξη του Δημάρχου Στέργιου Τσίρκα να αναδειχτεί νικήτρια στις εκλογές του Μαΐου.

Και δεν αναφερόμαστε φυσικά σε επίσημους συνεργάτες του συνδυασμού «Πορεία Πράξης» (οι οποίοι είναι απόλυτα λογικό να αποτελούν στελέχη της νέας δημοτικής αρχής), αλλά στους υποτιθέμενους… «αντικειμενικούς» ιδιοκτήτες και στελέχη τοπικών ΜΜΕ που τον τελευταίο μήνα της προεκλογικής περιόδου έδιναν, υποτίθεται αμερόληπτα, μεγάλο αγώνα προκειμένου να  πείσουν τους δημότες της περιοχής μας για την αξία και την ικανότητα του σημερινού Δημάρχου.

Τουλάχιστον, πλέον, όλοι γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη στην τελική ευθεία προς τις κάλπες καθώς έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες αξιοπρέπειας, δεοντολογίας και ηθικής,  στον ταλαιπωρημένο μας Δήμο.

Και, δυστυχώς, όσοι πίστεψαν σε μια καινούργια εποχή απαλλαγμένη από βαρίδια του παρελθόντος, συνειδητοποιούν ότι έγιναν κι αυτοί πιόνια ενός ολόκληρου συστήματος που ένωσε τις δυνάμεις του προκειμένου να ξανακερδίσει  τα κεκτημένα ετών…

Ειλικρινά ελπίζαμε ότι, αν μη τι άλλο, η νέα δημοτική αρχή θα κατέβαλε προσπάθεια προκειμένου να ανακτήσει ο τόπος μας τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Δυστυχώς, όμως, από τους πρώτους κιόλας μήνες της θητείας της, επιβεβαιώνει τους φόβους όλων όσων  υποστήριζαν ότι ο Δήμος Μαραθώνα θα  μετατραπεί εκ νέου σε “μαγαζάκι” εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων.

Κι όπως ισχύει σε κάθε μαγαζάκι, πρωταρχική μέριμνα είναι να βολευτούν τα… δικά μας παιδιά!

Ο Σπύρος Λιβαθινός και η ΣΥΜΜΑΧΙΑ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν επίσημα την έναρξη λειτουργίας του νέου τους γραφείου στη Νέα Μάκρη.

Ένας χώρος ανοικτός για κάθε δημότη. Ένας χώρος  όπου ο Σπύρος Λιβαθινός και οι συνεργάτες του  θα καταγράφουν τα προβλήματα, θα αντιμετωπίζουν τα ζητήματα και θα συγκεντρώνουν θέσεις και προτάσεις με γνώμονα πάντα το καλό του δήμου Μαραθώνα.

Το γραφείο βρίσκεται στην οδό Λαμέρα 44, Νέα Μάκρη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22940 97388

Πρόσωπα πλημμυρισμένα από δάκρια! Αναμνήσεις ενός εφιάλτη που πήρε από κοντά μας 102 συνανθρώπους μας. Όλα αποτυπωμένα σε μια πορεία μνήμης, στους δρόμους που η μανία της φύσης αποφάσισε να σκορπίσει το θάνατο πριν από 365 μέρες.

102 ανθρώπινες ψυχές που δεν θα γυρίσουν ποτέ, που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Γυρνώντας το χρόνο πίσω 365 μέρες και αναβιώνοντας τον εφιάλτη που ζήσαμε εκείνο το καταραμένο απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018, όλοι μας (και ιδιαίτερα όσοι διατηρούμε θέσεις ευθύνης στον πολύπαθο Δήμο Μαραθώνα) καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας μία και μοναδική αποστολή, αν θέλουμε πραγματικά να τιμήσουμε τη μνήμη των 102 θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς: Να θωρακίσουμε τον τόπο μας, έτσι ώστε να μη ζήσουμε ξανά στο μέλλον ανάλογη τραγωδία.

Η πολιτική προστασία του Δήμου Μαραθώνα καλείται να αναδειχτεί σε προσωπικό μας στοίχημα, όχι μόνο σε επίπεδο καταστολής, αλλά και σε επίπεδο πρόληψης. Καλούμαστε ως κοινωνία να αντιληφθούμε ότι απέναντι στο μένος της φύσης είμαστε όλοι το ίδιο ανοχύρωτοι. Οφείλουμε, λοιπόν, να δράσουμε, να σχεδιάσουμε, να εκπαιδευτούμε.

Μόνο έτσι θα τιμήσουμε πραγματικά τη μνήμη των ανθρώπων που χάσαμε στις φλόγες. Μόνο έτσι θα σεβαστούμε τον πόνο των οικογενειών τους.

Η 23η Ιουλίου 2018 άλλαξε για πάντα τις ζωές μας, άλλαξε τον τόπο μας. Οι στάχτες της πυρκαγιάς θα καθαριστούν, μα δεν θα φύγουν ποτέ. Η φύση θα βρει και από μόνη της τον τρόπο να πρασινίσει ξανά, ωστόσο οι μαύρες εικόνες εκείνης της αποφράδας ημέρας θα συνοδεύουν για πάντα τις μνήμες μας.
Αυτή τη φορά ας μη μείνουμε όμως στο χθες. Για μια φορά ας θωρακίσουμε το αύριο και ας οργανωθούμε ως κοινωνία για να μη ζήσουμε ποτέ ξανά στο μέλλον ένα ακόμη Μάτι.

Σπύρος Λιβαθινός

 

Μνημόσυνο στη μνήμη των 102 θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι πριν ένα χρόνο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 20 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, άνθρωποι που έζησαν από κοντά τον εφιάλτη της 23ης Ιουλίου 2018, συγγενείς των θυμάτων και πολλοί που θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν στην ανείπωτη τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα έδωσαν το παρών αφήνοντας ένα λουλούδι στα σημεία που πριν από ένα χρόνο γραφόταν η πιο οδυνηρή σελίδα στην ιστορία του Δήμου Μαραθώνα.

Μετά τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 (και την επικύρωσή τους από το Πρωτοδικείο Αθηνών), η ΣΥΜΜΑΧΙΑ εκπροσωπείται στα όργανα διοίκησης του Δήμου και των Κοινοτικών Διαμερισμάτων με τους ακόλουθους 17 δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους:

Κατόπιν της επικύρωσης των επίσημων αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου από το Πρωτοδικείο Αθηνών, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα θα αποτελείται από τους ακόλουθους 33 δημοτικούς συμβούλους:

Κατόπιν της επικύρωσης των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου από το Πρωτοδικείο Αθηνών, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα θα αποτελείται από τους ακόλουθους 33 δημοτικούς συμβούλους:

Copyright@2018 Simmaxia | All Rights Reserved | Developed by IAP Web Solutions