Νέα-Εκδηλώσεις

Τα γραφεία της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στη Νέα Μάκρη, επισκέφτηκαν το πρωί της Τετάρτης – στο πλαίσιο της περιοδείας τους σε Δήμους της Ανατολικής Αττικής – ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός και συνεργάτες του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής».

Η ζωή της ένας αγώνας αντοχής με ακατάπαυστη εθελοντική προσφορά στο συνάνθρωπό της. Γεννημένη στη Σούφανη Μαραθώνα, εμπνευσμένη από την αθλητική και ιστορική κληρονομιά του Μαραθώνα, η Αγγελική Ράικου επέλεξε να δραστηριοποιηθεί ως ενεργό μέλος της κοινωνίας μας, ταυτόχρονα με την επαγγελματική της πορεία.

Έχουν περάσει 20 ολόκληρα χρόνια από τη μέρα που η Αττική χτυπήθηκε από μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές της ιστορίας της. Ο σεισμός της Πάρνηθας είχε αφήσει πίσω του 143 χαμένες ανθρώπινες ζωές, εκατοντάδες περιουσίες κατεστραμμένες και συνολικές ζημιές που ανέρχονταν σε τρία δισεκατομμύρια ευρώ.

«Η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη». Πλούταρχος

Μια φράση που αντανακλά σε μια στάση ζωής. Είκοσι λέξεις που χαρακτηρίζουν μια εκπαιδευτικό που επεδίωκε από τα εφηβικά της χρόνια να εμπλουτίζει τις προσωπικές της εμπειρίες με γνώσεις, διευρύνοντας ταυτόχρονα τους πνευματικούς της ορίζοντες.

Με ρίζες από τις οικογένειες Τσακυργιάννη, Καραγιάννη και Καραγεωργίου. Τρεις οικογένειες που σηματοδοτούν την εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων της Μικράς Ασίας και τη γέννηση της Νέας Μάκρης.   

Για να μπορέσει ο Βαρνάβας να βγει από το καθεστώς της απομόνωσης που βρίσκεται εδώ και χρόνια και να μπορέσει να αναδειχτεί ως νευραλγικό κύτταρο του Δήμου Μαραθώνος, θα πρέπει κάθε μέλος της τοπικής του κοινωνίας είτε να ηγηθεί, είτε να συμμετέχει σε μια οργανωμένη προσπάθεια αναγέννησής του.

Ο Αναστάσιος Κιούσης υπήρξε εξ αρχής ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους δημιουργίας της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. Γέννημα – θρέμμα κάτοικος του Γραμματικού, αποτέλεσε μέλος της ιδρυτικής ομάδας του συνδυασμού από την πρώτη μέρα της γέννησής του και συμβάλλει με τις πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις του στη διαμόρφωση του αναπτυξιακού σχεδίου της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Μαραθώνα.

Ο θρυλικός «Στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου, Μίμης Δομάζος, επισκέφτηκε στα γραφεία του συνδυασμού τον Σπύρο Λιβαθινό και γνώρισε από κοντά τον κόσμο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.

Copyright@2018 Simmaxia | All Rights Reserved | Developed by IAP Web Solutions