Νέα-Εκδηλώσεις

Ο Σπύρος Λιβαθινός και η ΣΥΜΜΑΧΙΑ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν επίσημα την έναρξη λειτουργίας του νέου τους γραφείου στη Νέα Μάκρη.

Ένας χώρος ανοικτός για κάθε δημότη. Ένας χώρος  όπου ο Σπύρος Λιβαθινός και οι συνεργάτες του  θα καταγράφουν τα προβλήματα, θα αντιμετωπίζουν τα ζητήματα και θα συγκεντρώνουν θέσεις και προτάσεις με γνώμονα πάντα το καλό του δήμου Μαραθώνα.

Το γραφείο βρίσκεται στην οδό Λαμέρα 44, Νέα Μάκρη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22940 97388

Πρόσωπα πλημμυρισμένα από δάκρια! Αναμνήσεις ενός εφιάλτη που πήρε από κοντά μας 102 συνανθρώπους μας. Όλα αποτυπωμένα σε μια πορεία μνήμης, στους δρόμους που η μανία της φύσης αποφάσισε να σκορπίσει το θάνατο πριν από 365 μέρες.

102 ανθρώπινες ψυχές που δεν θα γυρίσουν ποτέ, που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Γυρνώντας το χρόνο πίσω 365 μέρες και αναβιώνοντας τον εφιάλτη που ζήσαμε εκείνο το καταραμένο απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018, όλοι μας (και ιδιαίτερα όσοι διατηρούμε θέσεις ευθύνης στον πολύπαθο Δήμο Μαραθώνα) καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας μία και μοναδική αποστολή, αν θέλουμε πραγματικά να τιμήσουμε τη μνήμη των 102 θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς: Να θωρακίσουμε τον τόπο μας, έτσι ώστε να μη ζήσουμε ξανά στο μέλλον ανάλογη τραγωδία.

Η πολιτική προστασία του Δήμου Μαραθώνα καλείται να αναδειχτεί σε προσωπικό μας στοίχημα, όχι μόνο σε επίπεδο καταστολής, αλλά και σε επίπεδο πρόληψης. Καλούμαστε ως κοινωνία να αντιληφθούμε ότι απέναντι στο μένος της φύσης είμαστε όλοι το ίδιο ανοχύρωτοι. Οφείλουμε, λοιπόν, να δράσουμε, να σχεδιάσουμε, να εκπαιδευτούμε.

Μόνο έτσι θα τιμήσουμε πραγματικά τη μνήμη των ανθρώπων που χάσαμε στις φλόγες. Μόνο έτσι θα σεβαστούμε τον πόνο των οικογενειών τους.

Η 23η Ιουλίου 2018 άλλαξε για πάντα τις ζωές μας, άλλαξε τον τόπο μας. Οι στάχτες της πυρκαγιάς θα καθαριστούν, μα δεν θα φύγουν ποτέ. Η φύση θα βρει και από μόνη της τον τρόπο να πρασινίσει ξανά, ωστόσο οι μαύρες εικόνες εκείνης της αποφράδας ημέρας θα συνοδεύουν για πάντα τις μνήμες μας.
Αυτή τη φορά ας μη μείνουμε όμως στο χθες. Για μια φορά ας θωρακίσουμε το αύριο και ας οργανωθούμε ως κοινωνία για να μη ζήσουμε ποτέ ξανά στο μέλλον ένα ακόμη Μάτι.

Σπύρος Λιβαθινός

 

Μνημόσυνο στη μνήμη των 102 θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι πριν ένα χρόνο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 20 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, άνθρωποι που έζησαν από κοντά τον εφιάλτη της 23ης Ιουλίου 2018, συγγενείς των θυμάτων και πολλοί που θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν στην ανείπωτη τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα έδωσαν το παρών αφήνοντας ένα λουλούδι στα σημεία που πριν από ένα χρόνο γραφόταν η πιο οδυνηρή σελίδα στην ιστορία του Δήμου Μαραθώνα.

Μετά τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 (και την επικύρωσή τους από το Πρωτοδικείο Αθηνών), η ΣΥΜΜΑΧΙΑ εκπροσωπείται στα όργανα διοίκησης του Δήμου και των Κοινοτικών Διαμερισμάτων με τους ακόλουθους 17 δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους:

Κατόπιν της επικύρωσης των επίσημων αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου από το Πρωτοδικείο Αθηνών, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα θα αποτελείται από τους ακόλουθους 33 δημοτικούς συμβούλους:

Κατόπιν της επικύρωσης των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου από το Πρωτοδικείο Αθηνών, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα θα αποτελείται από τους ακόλουθους 33 δημοτικούς συμβούλους:

Copyright@2018 Simmaxia | All Rights Reserved | Developed by IAP Web Solutions