Η φιλοσοφία μας

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ

Το δικαίωμα στην αντίθετη άποψη, το δικαίωμα στην διαφορετικότητα.

Τους πολιτικούς μας αντιπάλους, γιατί πολύ απλά αν θέλουμε να κερδίσουμε το στοίχημα της αναγέννησης του τόπου μας, πρέπει κάποια στιγμή να πάψουμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλον ως αντίπαλο. 

Το περιβάλλον! Ζούμε σε μια ευλογημένη από το Θεό περιοχή και οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη μοναδικότητά της ως κόρη οφθαλμού. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν θα δείτε τους επόμενους μήνες αφίσες και φέιγ βολάν του συνδυασμού μας ή των υποψηφίων μας στους δρόμους. Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι για εμάς όρος αδιαπραγμάτευτος.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

Τις νέες τεχνολογίες που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των νέων και των γυναικών στα κοινά.

Τη συμμετοχική δημοκρατία που δεν ορθώνει κομματικά ή παραταξιακά αναχώματα στη διοίκηση ενός δήμου. Γι’ αυτό θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που παρέχει ο «Κλεισθένης» στους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπηση της κοινωνίας στα όργανα διοίκησης της νέας δημοτικής αρχής. Στη δική μας γλώσσα δεν υπάρχει μόνο το «εμείς». Υπάρχει μόνο το «όλοι».

Κάθε θετική πρόταση που αποσκοπεί σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και τα παιδιά μας, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ

Να εντοπίζουμε και να διορθώνουμε τα λάθη μας. Η αυτοκριτική όχι μόνο δεν είναι ανεπιθύμητη στις τάξεις του συνδυασμού μας, αλλά κρίνεται επιβεβλημένη. Γιατί μόνο μέσα από την αυτοκριτική μπορείς να βελτιώνεσαι ως άνθρωπος.

Να συνυπάρχουμε αρμονικά μεταξύ μας. Η κοινωνία του Δήμου μας, όπως και κάθε τοπική κοινωνία χαρακτηρίζεται από τη διαφορετικότητα των μελών της. Μαθαίνουμε να αναδεικνύουμε το «εμείς» ως σημαντικότερο του «εγώ».

Πόσο σημαντική είναι η δύναμη του εθελοντισμού σε μια κοινωνία. Μη ρωτάς μόνο τι μπορεί να κάνει η πόλη σου για σένα. Μάθε τι μπορείς να κάνεις κι εσύ για την πόλη σου!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Να αφήσουμε πίσω μας όσα κράτησαν στάσιμο τον τόπο μας τα τελευταία χρόνια και να χαράξουμε μια πορεία αναγέννησης που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.

Να αξιοποιήσουμε όλα τα προγράμματα εκείνα που θα μας αποφέρουν τους πόρους για να εφαρμόσουμε στην πράξη το σχέδιό μας.

Να εφαρμόσουμε ένα τοπικό σχέδιο ανακύκλωσης και να διαχειριζόμαστε αυτόνομα τα δικά μας σκουπίδια. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα πείσουμε την ευρύτερη κοινωνία της Αττικής ότι δεν θέλουμε να προστατεύσουμε τη δική μας περιοχή, αδιαφορώντας για την… αυλή του γείτονα.

Να τονώσουμε την τοπική μας οικονομία και να δώσουμε ξανά πνοή στην επιχειρηματικότητα της πόλης μας.

Να αξιοποιήσουμε την ιστορική και φυσική μοναδικότητα του τόπου μας και να την αναδείξουμε ως ναυαρχίδα ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.

Να δημιουργήσουμε έναν Δήμο φιλικό και προσιτό στον πολίτη που θα βελτιώνει και δεν θα δυσκολεύει την καθημερινότητά του.

ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΜΕ

Καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές, είτε χαράσσοντας νέους αυτόνομους δικούς μας δρόμους, είτε προσαρμόζοντας στα δεδομένα της κοινωνίας μας μοντέλα διοίκησης και ανάπτυξης που έχουν υλοποιηθεί με επιτυχία σε Δήμους της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

Στενές σχέσεις συνεργασίας με όλους τους συλλόγους της περιοχής, βοηθώντας όσο το δυνατόν περισσότερο τις παροχές τους προς τους κατοίκους του Δήμου και κυρίως τη νεολαία.

ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ

Φαίνεται τόσο απλό μα στις μέρες που ζούμε είναι το πιο δύσκολο. Οφείλουμε να δώσουμε μάχη για να επαναφέρουμε το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων των κατοίκων του Δήμου μας. Χωρίς χαμόγελο και αισιοδοξία καμία μάχη δεν μπορεί να κερδηθεί, σε όποιο επίπεδο κι αν δίνεται…

ΙΣΟΡΡΟΠΟΥΜΕ

Σε μια χώρα που – άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο – αισθανόμαστε ότι μας έχει προδώσει. Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε το συγκεκριμένο δεδομένο και να αντιληφθούμε ότι ο αγώνας που θα οδηγήσει στην αναγέννηση του τόπου μας θα είναι μοναχικός και δύσκολος. Στο σημείο που βρισκόμαστε δεν υπάρχουν ούτε εύκολα μονοπάτια, ούτε εγγυημένες συνταγές επιτυχίας. Υπάρχουν μόνο δυσκολίες που μπορούμε όμως όλοι μαζί να ξεπεράσουμε, αρκεί να είμαστε αληθινοί ΣΥΜΜΑΧΟΙ μιας κοινής προσπάθειας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

Για να αποτρέψουμε το έγκλημα της λειτουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή μας. Δεν αφήνουμε σε κανέναν να υποθηκεύσει το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών μας.

Για να δώσουμε ξανά πνοή στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά. Για να μπορέσουν οι κάτοικοι των περιοχών που χτυπήθηκαν από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να δουν μαζί με το πράσινο να ανθίζει ξανά το χαμόγελο στα πρόσωπά τους.

Για να δημιουργήσουμε μια δημοτική αρχή που θα σέβεται τον πολίτη και δεν θα τον προσβάλλει.

Για να ζήσουμε σε μια τοπική κοινωνία ευκαιριών.

Για να αξιοποιήσουμε τη μοναδικότητα του ονόματος του Δήμου μας, προς όφελος των δημοτών μας, και να φανούμε αντάξιοι του της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας!

Για να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Γι’ αυτά παλεύουμε, γι’ αυτά συμμετέχουμε στα κοινά και γι’ αυτά είμαστε έτοιμοι να συνθέσουμε την ισχυρότερη κοινωνική ΣΥΜΜΑΧΙΑ που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος!

Copyright@2018 Simmaxia | All Rights Reserved | Developed by IAP Web Solutions