Νέα-Εκδηλώσεις

Καταδίκη για τις πυρόπληκτες περιοχές η ανάρτηση των νέων δασικών χαρτών

Αγανάκτηση προκαλεί στην τοπική κοινωνία του Μαραθώνα  η ανάρτηση των δασικών χαρτών, για τις καμένες περιοχές του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (Αμπελούπολη, Προβάλινθος και Γεροτσακούλι), οι οποίες χαρακτηρίζονται ‘’δασικές‘’.

Αυτή η ανάλγητη διοικητική πράξη, καταδικάζει  τις πυρόπληκτες  περιοχές να μη μπορούν να ενταχθούν στην ανασυγκρότηση,  όπως ορίζει το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο. Με συνέπεια να συνεχίζεται το δράμα των δεκάδων συμπολιτών μας εδώ και σχεδόν τρία χρόνια χρόνια, καθώς δεν μπορούν να λάβουν τις αποζημιώσεις αλλά και να εκδώσουν οι υπηρεσίες πολεοδομίας οικοδομικές άδειες για την ανέγερση νέων κατοικιών.

Η παράταξη ”Συμμαχία” προσήλθε σε όλες τις συναντήσεις που προκάλεσε η κυβέρνηση, στα πλαίσια της διαβούλευσης, τόσο στο τόπο της τραγωδίας (Μάτι), όσο και στο αμφιθέατρο του ΥΠΕΚΑ , όπου κατέθεσε όλες εκείνες τις διοικητικές πράξεις που αποδεικνύουν την αλλαγή χρήσης γης των περιοχών αυτών από ‘’ δασικές’’ σε οικιστικές, εδώ και 80 χρόνια.

Προσφάτως ο επικεφαλής της ”Συμμαχίας” Σπύρος Λιβαθινός επισκέφθηκε, με τον επικεφαλής της παράταξης ”Βήμα στο μέλλον” κ. Χατζηγιάννη, τον Γενικό Γραμματέα του αρμόδιου Υπουργείου κ. Μπακογάννη και του παραδωσαν όλες τις διοικητικές πράξεις που ζητήθηκαν.

Η ”Συμμαχία” καλεί – έστω και την ύστατη στιγμή – να αποσυρθούν οι απαράδεκτοι δασικοί χάρτες και ο αρμόδιος υπουργός να δώσει λύση προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου, να δοθούν οι αποζημιώσεις και να εκδοθούν οι νέες οικοδομικές άδειες των κατοικιών τους.

Ζητάμε δε από το δήμαρχο Μαραθώνα, κ. Τσίρκα, να σταματήσει να μένει αμέτοχος και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να ζητήσει άμεσα κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα των πυροπλήκτων της περιοχής, αλλά και έχει δεσμευθεί για το χρονικό ορίζοντα της αποκατάστασης των καμένων περιοχών.

Δεν μπορούμε να κλείνουμε άλλο τα μάτια στην πραγματικότητα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright@2018 Simmaxia | All Rights Reserved | Developed by IAP Web Solutions